Πάνος Ηλιακόπουλος: «Τι τουρισμό θέλουμε τελικά στον δήμο μας;»

Στο πλαίσιο της 8ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του L.T.O που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στην αίθουσα πολυχώρων του Loutraki Thermal Spa, διοργανώθηκε Ανοιχτή Συνεδρίαση στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λουτρακίου - Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τον σχεδιασμό της Δημοτικής τους παράταξης σε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος για τον Δήμο καθώς και να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

 

 

Ο Πάνος Ηλιακόπουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανεξάρτητη Πρωτοπορία" ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του L.T.O. και τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου κάνοντας αναδρομή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αναφορές στο προβληματικό παρόν και αναπτύσσσοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 λειτουργούσαν στην πόλη του Λουτρακίου 13 δυτικοευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία και σήμερα κανένα. Σήμερα βλέπουμε τους τουρίστες του Λουτρακίου να εξέρχονται κατά κύματα από τα σούπερ μάρκετ, επισήμανε ο Πάνος Ηλιακόπουλος, θέτοντας το ερώτημα: τι τουρισμό θέλουμε τελικά στον δήμο μας;

 

 

Ο Πάνος Ηλιακόπουλος αναφέρθηκε στην υποκατάσταση της Επιτροπής Τουρισμού από τον LTO που είχε εκχωρήσει ο «χαρισματικός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, τονίζοντας ότι η ενέργειά του αυτή ισοδυναμούσε σαν ο υπουργός Τουρισμού να χάριζε τον ΕΟΤ στους επιχειρηματίες του κλάδου να χαράξουν πολιτική.

 

 

Οι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για την κερδοφορία των επιχειρήσεων τους κι όχι την χάραξη αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος, διερωτώμενος αφού ο LTO ανέλαβε αυτό τον ρόλο πότε αντέδρασε ως τουριστικός οργανισμός στην εκάστοτε δημοτική αρχή για την κατάντια που έχει η πόλη;

 

 

Ο επικεφαλής της ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″ απευθυνόμενος και στα μέλη του ″Ξένιος Ζευς″ που πληρώνουν δημοτικά τέλη, διερωτήθηκε αν έχουν αντιδράσει, αν έχουν διαμαρτυρηθεί κι αν ενοχλούνται με τα χάλια που παρουσιάζει το παραλιακό πλακόστρωτο και ο παραλιακός πεζόδρομος.

 

 

Ο Πάνος Ηλιακόπουλος είπε συγκεκριμένα ότι τουριστική πολιτική δεν είναι μόνον να γεμίζουν κρεβάτια από αθλητικές διοργανώσεις που δεν προσφέρουν ανταποδοτικότητα, αλλά το όφελος να περιορίζεται για τις ημέρες της διοργάνωσης και να καλύπτονται οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

 

 

Όσον αφορά τον προαστιακό υπενθύμισε ότι ο Γιώργος Γκιώνης στην συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου το 2015 είχε ξεκαθαρίσει ότι ο προαστιακός θα κάνει στάση στον Ισθμό στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος και μετά ήθελε να εξωραΐσει την κατάσταση λέγοντας ότι με ενδιαφέρει να κάνει στάση στον Ισθμό.

 

 

Η ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″ τόνισε ο επικεφαλής της θα επαναφέρει την Επιτροπή Τουρισμού στον δήμο κι από εκεί θα χαράσσεται η συνολική τουριστική αναπτυξιακή πολιτική με όραμα, σχέδιο και στρατηγική του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε έμφαση ότι ολόκληρος ο δήμος θα αποκτήσει ταυτότητα ως τουριστικός προορισμός με τα πάντα να κινούνται εκ παραλλήλου ή ως παρελκόμενα από τον πρωτογενή αγροτικό τομέα μέχρι τις τριτογενείς υπηρεσίες και το εμπόριο εκ παραλλήλου ή ως παρελκόμενα της συγκεκριμένης τουριστικής βιομηχανίας.

 

 

Τοποθετούμενος στο ερώτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος του Club Hotel Loutraki S.A. ως μέλος του LTO για την μετατροπή σε ανώνυμη εταιρεία της κοινοπραξίας του Club Hotel Casino Loutraki, ο Πάνος Ηλιακόπουλος με απόλυτη ευθύτητα ξεκαθάρισε ότι συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει υπό την προϋπόθεση ότι το Club Hotel Loutraki S.A. θα αναγνωρίσει όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις του προς την Λουτράκι Α.Ε., όταν μάλιστα για κάποιες εξ’ αυτών υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις.