ΠΑΟΚ: Το έξτρα κίνητρο ενόψει ΠΑΣ για φινάλε χωρίς ήττα

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα βρει τον ΠΑΟΚ αντιµέτωπο µε την ισοφάριση ενός ρεκόρ που έχει καταγραφεί µόλις µία φορά στα ελληνικά χρονικά και ελάχιστες φορές στην Ευρώπη.

 

 

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του πρωταθλήµατος χωρίς ήττα περνάει από τα Γιάννενα, µε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να βρίσκεται 90 λεπτά µακριά από το να µπει στο πάνθεον, στο οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1963-64.

 

 

Σε αυτό το µήκος κύµατος κινείται και επίσηµα ο ΠΑΟΚ, µε την αναφορά της ιστοσελίδας των «ασπρόµαυρων» να τονίζει χαρακτηριστικά: «Μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει κριθεί, αλλά η προοπτική του αήττητου δίνει ένα σηµαντικό κίνητρο στους παίκτες και το τεχνικό τιµ του «Δικεφάλου». Με αυτό στο µυαλό τους, λοιπόν, άπαντες προετοιµάζονται για ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή στα Γιάννενα».

 

 

Από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, µόνο δύο είναι εκείνοι που µέχρι στιγµής δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό από τον φετινό «µαραθώνιο» και αναµένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήµα και στην αναµέτρηση της Κυριακής, θέλοντας να γράψουν ξεχωριστή ιστορία. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Χοσέ ΚρέσποΒαρέλα και Μάτος Στη λίστα ίσως να βρίσκονταν και οι Φερνάντο Βαρέλα και Λέο Μάτος, όµως αµφότεροι έχουν χάσει από δύο παιχνίδια λόγω καρτών.

 

 

Ο Αφρικανός κεντρικός αµυντικός αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τις δύο πρώτες αναµετρήσεις της σεζόν από την εξέδρα λόγω της αποβολής του στο φινάλε του περσινού τελικού του Κυπέλλου, ενώ ο Λέο Μάτος απουσίασε από δύο αναµετρήσεις λόγω καρτών που αντίκρισε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει από την 26η αγωνιστική της περσινής σεζόν, µε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να έχει αγωνιστεί και στα πέντε εκείνα παιχνίδια, κάτι που δεν ισχύει για τον Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος είχε απουσιάσει από την τελευταία αγωνιστική.

 

 

Η προετοιµασία για τον αγώνα στα Γιάννενα στηρίζεται όχι µόνο στο καθαρά αγωνιστικό κοµµάτι αλλά και στην προσπάθειά του Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάλει από το µυαλό τον ποδοσφαιριστών τη γιορτή της 21ης Απριλίου, υπενθυµίζοντας σε όλους το καµπανάκι που ακούστηκε στην Τρίπολη, εκεί που ο ΠΑΟΚ ναι µεν πέτυχε τον σκοπό του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό, όµως η εικόνα του προβληµάτισε έντονα τον τεχνικό των «ασπρόµαυρων». Στο καθαρά αγωνιστικό κοµµάτι, οι Οµάρ Ελ ΚαντουρίΖοσέ Μαουρίσιο και Πόντους Βέρνµπλουµ ακολούθησαν ατοµικό πρόγραµµα, µε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια -που συνέχισε στην Πορτογαλία την αποθεραπεία, µε φόντο την επέµβαση της 6ης Μαΐου- να κλείνει το καρέ των απουσιών.

 

ethnos.gr