Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου γιόρτασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα 23 χρόνια δράσης

Τα 23 χρόνια δράσης του γιόρτασε τη Δευτέρα (12/11) ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 

 

 

Ακόμη, το παρών έδωσαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, κι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην οποία απενεμήθη το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για τη συνολική, διαχρονική και πολύτιμη προσφορά της στον τομέα της παιδικής προστασίας.

 

 

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου υπογράμμισε: «Λένε πως η πατρίδα ενός ανθρώπου είναι η παιδική του ηλικία. Αυτή την πατρίδα, πόσο την προσέχουμε εμείς οι μεγάλοι, πόσο φροντίζουμε για την ομορφιά και την αθωότητά της. Παιδικές κραυγές απόγνωσης από το διπλανό διαμέρισμα. Παιδιά ενήλικα πριν την ώρα τους. Παιδιά στρατιώτες. 90.000 παιδιά το χρόνο στην Ινδία σφαγιάζονται για τα όργανά τους, παιδιά εργάτες, παιδιά κακοποιημένα και τραυματισμένα στην ψυχή και στο σώμα, παιδιά παραμελημένα, παιδιά που κλαίνε, παιδιά που αυτοκτονούν, μωρά παιδιά εγκαταλελειμμένα για μήνες στα μαιευτήρια. Παιδιά που μπήκαν στην εφηβεία, αλλά που αρνούνται να αναπτυχθούν, γιατί η ενηλικίωσή τους γι αυτά αποτελεί ένα τρομακτικό παραμύθι. Παιδιά μακριά από την προσοχή μας. Παιδιά μαύρα πρόβατα, παιδιά που φλερτάρουν με την παραβατικότητα, παιδιά στις φυλακές» ανέφερε η κ. Δημητρίου και πρόσθεσε: 

«Σε όλη αυτή την έρημο της αδιαφορίας, την άχρωμη ζωή, υπάρχουν κι οάσεις και κομμάτια έγχρωμης ζωής που επιφύλαξαν για τα παιδιά, τα αόρατα αυτά παιδιά, φροντίδα μερικοί άνθρωποι. Κι αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ένας μικρός άνθρωπος, ένα παιδί που τα σκέφτηκε, τότε μιλάμε για το θαύμα της ανθρώπινης ψυχής». Καταλήγοντας η κ. Δημητρίου τόνισε: «Για μια τέτοια όαση είμαστε απόψε εδώ κι είμαστε πολλοί, μια αγκαλιά ανοιχτή για όλα αυτά τα πλάσματα που είπαμε, μία μικρή γλυκιά πατρίδα για τα παιδιά που βίωσαν τον πόνο, που θυματοποιήθηκαν ως πρόβατα στη σφαγή. Χαμόγελο του παιδιού, μία μικρή έγχρωμη πατρίδα για τα παιδιά της καρδιάς μας. Σας ευχαριστούμε».

 

 

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σημείωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια από το γιο μου Ανδρέα, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά, όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το 'Χαμόγελο' είναι το αποτέλεσμα της κοινής και συντονισμένης προσπάθειας και συμβολής πολλών διαφορετικών ανθρώπων και φορέων. Δεν ανήκει σε λίγους, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία». Ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε: «Νιώθω περήφανος που σε αυτά τα 23 χρόνια, χάρη στη δική σας συμβολή, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων και των εθελοντών μας, καταφέραμε να στηρίξουμε 1.480.003 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας εξατομικευμένα την υποστήριξη που είχαν ανάγκη. Το 'Χαμόγελο' είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 'σπίτια' μας, τα παιδιά που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, τα παιδιά που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα ως προς το ζειν». Καταλήγοντας τόνισε: «Όλα παιδιά είναι κι αξίζουν ένα Χαμόγελο. Αυτό είχε πει ο Ανδρέας, αυτό είναι και το όραμά μας. Σας καλούμε να γίνετε κοινωνοί της προσπάθειάς μας. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».

 

 

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ