Πελοπίδας Καλλίρης: Καμία εστία στο Λουτράκι - Δεν ζήτησα την εκκένωση της Νέας Πολιτείας

Πανικός έπιασε τους κατοίκους του Λουτρακίου, καθώς σε πολλά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, ζήτησε την εκκένωση του οικισμού "Νέα Πολιτεία" στο Λουτράκι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το loutraki365, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ζήτησε εντελώς προληπτικά να απομακρυνθεί ο κόσμος που βρίσκεται στον οικισμό Λιοντάρι και όχι την εκκένωση της Νέας Πολιτείας.

 

Όπως επισημαίνουν υπεύθυνα και αρμοδίως το loutraki365, υπεύθυνοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, μέχρι αυτή την ώρα (16:46) «δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι η φωτιά κατευθύνεται προς το Λουτράκι. Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη από χθες και κινείται ανάλογα με τον άνεμο».

 

Κατόπιν τούτου δεν υπάρχει ουδείς λόγος πανικού, αλλά απλώς εγρήγορσης και προσοχής, αφού η πυρκαγιά κατακαίει ανεξέλεγκτα και ο άνεμος είναι αστάθμητος παράγοντας. Το loutraki365 είναι από την πρώτη στιγμή “σε ανοικτή γραμμή” με την πηγή της έγκυρης ενημέρωσης για την πυρκαγιά και για την οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσει με νεότερο δημοσίευμα.