Πέντε καθημερινές συνήθειες για να διατηρήσεις τους μυς σου σε οποιαδήποτε ηλικία!

Η ενέργεια και η αντοχή είναι πολύ σημαντικές προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές υποχρεώσεις μας.

Αν έχουμε ενέργεια μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το χρόνο μας, ενώ αν δεν έχουμε ενέργεια ο χρόνος μας πάει χαμένος.

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παραπονιέται για μόνιμη εξάντληση. Το καθημερινό πρωινό ξύπνημα, ο ανήσυχος ύπνος, η απαιτητική δουλειά, το μεγάλωμα των παιδιών, το στρες «κλέβουν» την ενέργειά μας. 

Η ενέργεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στη διάρκεια της ημέρας. Για να έχεις, λοιπόν, περισσότερη ενέργεια και να νιώθεις ότι είσαι σε φόρμα και όχι εξαντλημένη/ος μπορείς να βάλεις στη ζωή σου κάποιες συνήθειες που έχουν να κάνουν με τη διατροφή και την κίνηση.

Ας δούμε τις πέντε καθημερινές συνήθειες:

 

1. Βάλε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου

Το επίπεδο ενέργειας του οργανισμού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη διατροφή. Οι πρωτεΐνες παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας, γι’ αυτό πρέπει να τις εντάξεις στο διατροφολόγιό σου. Μπορείς, για παράδειγμα, το πρωί να φας μια νόστιμη ομελέτα και έτσι να δώσεις ενέργεια στον οργανισμό σου.

 

2. Βγες έξω στον ήλιο

Η βιταμίνη D αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες. Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στην ανεπαρκή ή μη σωστή έκθεση στον ήλιο και στη χρήση αντηλιακών. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης D που περιγράφονται είναι κόπωση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία, κράμπες, πόνος στις αρθρώσεις, αδυναμία συγκέντρωσης, κεφαλαλγίες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βγες έξω στον ήλιο

 

3. Μην τρως πρωτεΐνη μόνο το μεσημέρι

Αντί να φας μια σαλάτα με κοτόπουλο το μεσημέρι, μπορείς να μοιράσεις τις πρωτεΐνες που τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλα σου τα γεύματα. Όπως σημειώσαμε προηγουμένως, μια ομελέτα για πρωινό είναι μια καλή λύση και το βράδυ μπορείς να φας κάτι εύπεπτο, ελάχιστα λιπαρό και να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά με λίγη πρωτεΐνη.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάνε άσκηση με βαράκια

4. Κάνε άσκηση με βαράκια

Βάλε τα βαράκια στη ζωή σου και κάνε πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά. Μπορεί η άθληση με βάρη να θεωρείται «ανδροκρατούμενη», αλλά πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την προπόνηση με αντιστάσεις για μυϊκή ενδυνάμωση και τόνωση. Οι μύες καθώς μεγαλώνουμε μειώνονται αν δεν τους γυμνάζουμε. Με γυμναστική δύναμης διατηρούμε ή και αυξάνουμε τη μυϊκή μας μάζα, κάτι που αυξάνει και το μεταβολισμό μας. Η αεροβική γυμναστική δεν είναι αρκετή. Αν θες να έχεις περισσότερη δύναμη και ενέργεια, πρέπει να κάνεις κάποιες ασκήσεις αντίστασης ή δύναμης με βάρη ή όργανα. Όσο χρονών και αν είσαι, έχεις πάρα πολλά οφέλη από μια τέτοια γυμναστική.

 

5. Βάλε ρόδι στη διατροφή σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλεις το ρόδι στη διατροφή σου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες που βοηθούν στη μείωση του άγχους. Αν η εξάντληση είναι καθημερινότητα και το άγχος σε κυριεύει, ένα ποτήρι χυμό ρόδι είναι ό,τι καλύτερο!

Πηγή: bovary.gr