Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες μέχρι το Σάββατο στα Καλάβρυτα για το «Βόρεια Μακεδονία»

Εντολή να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών του Δήμου Αιγιαλειάς και Καλαβρύτων έδωσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξαιτίας της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

 

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το best.gr οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν πένθιμα κάθε μέρα μέχρι το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 11:15 το πρωί, «εξ ονόματος, όλων αυτών των Ελλήνων, των γνήσιων πατριωτών, που αντιδρούν στις αδικίες, την ξένη κηδεμονία και την ξένη εκμετάλλευση» όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

 

 

Οπως αναφέρει ο μητροπολίτης στην ανακοίνωση του..... «Το γεγονός  αυτό  (σ.σ. για την ονομασία των Σκοπίων) πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα. Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας».

 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του μητροπολίτη Αμβρόσιου

«Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα! Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας!

 

 

Ξαφνικά, λοιπόν, αργά το βράδυ σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου ε.ἔ. ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας. Της χαρίζουμε το όνομα «Severna Makenonija» (δηλ. Βόρεια Μακεδονία), πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε μέσω διαγγέλματός του στον Ελληνικό Λαό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Μή Υπέρμαχος των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας κ. Αλέξιος Τσίπρας!

 

 

Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μην εκφράσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για αυτή την αρνητική για τη Χώρα μας και τον απαντα-χού Ελληνισμό, εξέλιξη.

 

 

Αδυνατούμε να δεχθούμε να χαρίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος. Οι Έλληνες σε διαδηλώσεις, που πραγματοποίησαν μόλις προ πέντε ημερών σε τριάντα (30) περίπου πόλεις της Μακεδονίας μας, γενικώς της Βορείου Ελλάδος, βροντοφώναξαν: ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ! Αδυνατούμε, λοιπόν, να δεχθούμε να βαφτίζουν τα Σκόπια Μακεδονικό Έθνος! Να βαφτίζουν επίσης τη γλώσσα τους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!». Αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτό το εθνικό μας ξεπούλημα, δηλ. αυτοί από εδώ καί πέρα να ονομάζονται Βόρειοι Μακεδόνες!

 

 

Με άλλα λόγια απ΄ εδώ και εμπρός εμείς δεν θα είμεθα οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ, οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ, οι ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ξεπουλάμε την μοναδικότητά μας, ξεπουλάμε την ιστορία μας, ξεπουλάμε τον Μέγα Αλέξανδρο, το καμάρι της Φυλής μας, και εφ’ εξής κάποιοι θα μας θεωρούν ως πολίτες της ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Δέχεσθε, λοιπόν, αυτή, να είναι εφ’εξής η ΒΛΑΣΦΗΜΗ και ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ μας; Θα δεχθούμε, λοιπόν, αυτή την εθνική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

 

 

Και όμως η λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράσθηκε στα τόσα Συλλαλητήρια, που έγιναν, είναι αντίθετη σε όλα αυτά! Η λαϊκή εντολή, που εκφράσθηκε από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και των άλλων πόλεων προσφάτως υπήρξε ξεκάθαρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Δεν είναι, λοιπόν, ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

 

 

.iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ