Περαχώρα: «Γιορτή Κρέπας» στο Δημοτικό Σχολείο

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης παρουσίασαν με επιτυχία στους μαθητές όλου του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γιορτή Κρέπας».

Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Στεφάνου Ελπίδας και κ. Χονδροθύμιου Θεοφανούς, αντίστοιχα, παρουσίασαν την ιστορία, την προέλευση και τις παραλλαγές ανά τον κόσμο της κρέπας. Ενημέρωσαν τους μικρότερους μαθητές για τα είδη κρέπας που μπορούν να δοκιμάσουν, για διαφορετικές συνταγές και υλικά που μπορούν να προσθέσουν. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν διατροφικά στοιχεία της κρέπας, η θερμιδική αξία και τρόποι υγιεινής απόλαυσης της εκλεκτής γαλλικής λιχουδιάς!

 

Τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν, στα γαλλικά, τραγούδια που επιμελήθηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί και στο τέλος όλους τους περίμενε μια γλυκιά έκπληξη: Ζεστές κρέπες με σοκολάτα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

Ευχαριστούμε θερμά το καφέ «Πέρα βρέχει» στην Περαχώρα που ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας και προσέφερε αφιλοκερδώς τις κρέπες ώστε να κεραστούν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας! Επίσης, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που μερίμνησε για να έρθουν οι κρέπες ζεστές και στην ώρα τους στον χώρο του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλους για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση!

 

perahora.gr