Πέρασε το τέλειο βράδυ μόνος-η σου σπίτι!

Η Παρασκευή και το Σάββατο δεν είναι μονάχα οι μέρες που "όλοι" βγαίνουν αλλά και εκείνες που μας φορτώνουν με το περισσότερο άγχος, μιας που σηματοδοτούν το τέλος της εβδομάδας. Το Σάββατο δε, είναι και η ημέρα της φασίνας, του σουπερμάρκετ και όλων εκείνων των αγγαρειών που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό το να θέλεις να απολαύσεις ένα βράδυ στο σπίτι. Κι αν αναρωτιέσαι για το πώς θα περάσεις παραγωγικά τον χρόνο σου, μην φοβάσαι, εμείς είμαστε εδώ με μερικές εύκολες και διασκεδαστικές προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις μόνος σου ή με φίλους!

 

 

Μάθε κάτι νέο

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάθε να πλέκεις

 

Τι θα έλεγες να κάνεις μια εισαγωγή σε μία νέα γλώσσα; Να μάθεις να πλέκεις τα μαλλιά σου σαν εξπέρ; Να μάθεις να κεντάς ή να πλέκεις; Με βοηθό σου τον υπέροχο κόσμο του ίντερνετ μπορείς να τα μάθεις όλα μέσα σε ένα βράδυ!  

 

 

Ταξίδεψε με ένα βιβλίο

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαβάζω βιβλία

 

Κλείσε τον υπολογιστή και την τηλεόραση και τυλίξου με μία ζεστή κουβέρτα. Ήρθε η ώρα να ταξιδέψεις από την άνεση του καναπέ σου, με οδηγό ένα βιβλίο. Κάθε βιβλίο είναι, άλλωστε, ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο και υπάρχει τέτοια ποικιλία εκεί έξω που σίγουρα θα βρεις εκείνο που ψάχνεις.

 

 

 

Γίνε σεφ στο προσωπικό σου «εστιατόριο»

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για 10 τρόποι για να περάσεις το τέλειο βράδυ μόνος σου σπίτι

 

Πέρνα από την τοπική σου αγορά και γέμισε τις τσάντες σου με φρέσκα, λαχταριστά υλικά για να φτιάξεις ένα υπέροχο σπιτικό δείπνο. Βάλε όλη σου την τέχνη και μαγείρεψε κάτι που δεν φτιάχνεις συχνά ή που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Πολύ συχνά, άλλωστε, η μαγειρική μοιάζει με διαλογισμό και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σε ανταμείψει!

 

 

Κοιμήσου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιμάμαι

 

 

Μήπως σού έχει λείψει το κρεβάτι σου; Αυτή είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να απολαύσεις λίγο ακόμα ύπνο. Στρώσε τα αγαπημένα σου σεντόνια, κάνε ένα μασάζ με λάδι λεβάντας και πέσε για ύπνο από νωρίς. Ο οργανισμός σου θα σε ευγνωμονεί!

 

 

Δημιούργησε

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάνω χειροτεχνίες

 

Λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά όσο το να φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου. Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσεις ένα βράδυ κατασκευάζοντας χειροποίητες κάρτες γενεθλίων με πολύχρωμα χαρτόνια; Μπορείς ακόμα να ασχοληθείς με εκείνο το βιβλίο ζωγραφικής που καταχώνιασες στη βιβλιοθήκη σου, να πλέξεις κάτι, να γράψεις μια μικρή ιστορία ή να φτιάξεις ένα κολάζ για το σπίτι σου!

 

 

Φρόντισε τον εαυτό σου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπα στο σπίτι

 

Αφιέρωσε τη βραδιά στη φροντίδα του προσώπου και του σώματός σου. Βάλε μια ενυδατική μάσκα και κάνε μανικιούρ. Άναψε αρωματικά κεριά, φτιάξε ένα αποτοξινωτικό ρόφημα, και απόλαυσε ένα υπέροχο μπάνιο. Φέρε, δηλαδή, το σπα στο σπίτι σου! Αν το budget σου το επιτρέπει, κλείσε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι.

 

 

Οργανώσου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τακτοποιώ ντουλάπες

 

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις τάξη στα ντουλάπια της κουζίνας ή στην αποθήκη; Η ντουλάπα σου έχει ανάγκη από… αποτοξίνωση ή μήπως θέλεις να ξεκινήσεις το δικό σου bullet journal; Απόψε είναι η ευκαιρία να το κάνεις!

 

 

Κάνε ένα μαραθώνιο ταινιών

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλέπω τηλεόραση

 

Καμιά φορά, αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι μια νύχτα μπροστά από την τηλεόραση. Μήπως θες καιρό τώρα να δεις κάποια συγκεκριμένη σειρά; Μήπως σου έλειψαν όλες οι ταινίες του Harry Potter; Τα Star Wars; Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών; Ή έστω το… Φονικό Όπλο; Είναι βραδιά ‘μαραθωνίου’! Φτιάξε ποπκορν και πάρε θέση στον… καναπέ!

 

 

Παίξε επιτραπέζια

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παίζω Επιτραπέζια

 

 

Μάζεψε τους πιο καλούς σου φίλους, φορέστε τις καλύτερες σας πιτζάμες και συγκεντρωθείτε στο σαλόνι σου για μια βραδιά με επιτραπέζια. Από το Monopoly και το Twister μέχρι το Dixit και το Scrabble, δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια απευθύνονται σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και κρύβουν τη δύναμη να σε μετατρέψουν σε παιδί τουλάχιστον για ένα βράδυ!

 

 

Άλλαξε διαρρύθμιση

 

Σχετική εικόνα

 

Αν κάτι στο σπίτι σου δεν σε ικανοποιεί, ίσως ήρθε η ώρα να πειραματιστείς! Με τη βοήθεια ενός φίλου άλλαξε διαρρύθμιση στα έπιπλα του σπιτιού και δες το να μεταμορφώνεται χωρίς κανένα κόστος. Ξεκίνα διαλέγοντας ένα δωμάτιο και αλλάζοντας θέση στα έπιπλα μέχρι να βρεις την τέλεια διαρρύθμιση.

 

Πηγή: lifo.gr