Περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα της Ντίσνεϊ το 2018

Με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τους υπερήρωες της Μαρβέλ και τη σειρά «Πόλεμος των Άστρων», τα κινηματογραφικό στούντιο της Ντίσνεϊ γνώρισαν μια ακόμη σπουδαία χρονιά το 2018, με τα έσοδά τους να ξεπερνουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

 

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία ενός κινηματογραφικού στούντιο που ξεπέρασε το όριο των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Ντίσνεϊ το 2016 με 7,6 δισεκατομμύρια», ανακοίνωσε η εταιρία,η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια. «Τα έσοδα για τα στούντιο Ντίσνεϊ από τις πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς υπολογίζονταν στα 4,069 δισεκατομμύρια δολάρια στις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη χρονιά μας και την τρίτη καλύτερη στην ιστορία του κινηματογραφικού τομέα».

 

Η νέα αυτή επιτυχία αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες του 2018 χάρη στην προβολή στις αίθουσες, στις 19 Δεκεμβρίου, της πολυαναμενόμενης ταινίας «Η επιστροφή της Μέρι Πόπινς», 54 χρόνια μετά αυτήν στην οποία πρωταγωνίστησε η Τζούλι 'Αντριους.

 

«Τέσσερις από τις οκτώ καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος βγήκαν από τα στούντιο Ντίσνεϊ», εκ των οποίων δυο είναι στην κορυφή των πιο πετυχημένων ταινιών, σύμφωνα με την εταιρία. Πρόκειται για την ταινία «Avengers: Infinity War» («Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», που έφερε έσοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων), παραγωγής της θυγατρικής εταιρίας της Ντίσνεϊ. Μάρβελ, και ακολουθεί μια άλλη ταινία με υπερήρωες, το «Black Panther» («Μαύρος Πάνθηρας», που έφερε έσοδα 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων).