Πέθανε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιουνίου.

 

Ο ποινικολόγος υπέστη ανακοπή καρδιάς, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί.

 

Είχε υπάρξει συνήγορος της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη. Επίσης, ήταν δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ είχε υπερασπιστεί και τον Νίκο Ρωμανό. 

 

Παράλληλα, είχε υπάρξει συνήγορος στην υπόθεση απαγωγής Πακιστανών από πράκτορες στην Ελλάδα, που είχε απασχολήσει τη χώρα, τη δεκαετία του 2000.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν το 2015, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στον Κορυδαλλό και το όνομά του είχε αναφερθεί σε σχέση με τον Παναγιώτη Βλαστό, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε δήλωσή του, τόνιζε πως «ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του».

 

Σε συνέντευξή του, τον Μάρτιο του 2018, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε κληθεί να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούσαν για «ταύτιση ιδεών» με ορισμένους διάσημους πελάτες που είχε.

 

«Ταύτιση ιδεών με το έγκλημα, δεν μπορώ να έχω. Η ιστορία αυτή ξεκινάει από παλιά. Ποτέ ο δικηγόρος, δεν υπερασπίζεται την πράξη, αλλά τον άνθρωπο που διέπραξε το αδίκημα», εξηγούσε ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο enpel.gr.

 

Πρόσθεσε, όμως, ότι εξαίρεση αποτέλεσε η «17 Νοέμβρη» καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει την έννοια του «πολιτικού εγκλήματος»

 

«Εξαίρεση αποτέλεσε τότε που έκανα και τη δήλωση και άκουσα πάρα πολλά, η υπόθεση της 17Ν. Με την διαμόρφωση του πολιτικού εγκλήματος. Εμείς υποστηρίξαμε και την πράξη, υπό την έννοια του πολιτικού εγκλήματος. Και όχι την αποδοχή του εγκλήματος. Αυτό τότε έντεχνα απεκόπη και ειπώθηκε ότι υποστηρίζω το έγκλημα.

 

Δεν υποστηρίζω το έγκλημα. Υποστήριξα το Πολιτικό έγκλημα. Είναι έννοια και όρος, που αναφέρονται στο ‘97 του Συντάγματος και κατά συνέπεια, δεν είναι δική μου κατασκευή. Ο όρος πολιτικό έγκλημα, είναι κάτι που αποτελεί το δέλεαρ των υπερασπιστικών νεώτερων χρόνων, στις δίκες τις ονομαζόμενες των τρομοκρατών, συνθέτοντας ένα στοιχείο της υπεράσπισής τους.

 

Δεν σημαίνει ότι αυτός δεν εγκλημάτησε, εγκλημάτησε όχι όμως με ταπεινά ελατήρια, αλλά επειδή πίστευε σε μια ακραία ιδεολογία,  η οποία χαρακτηρίζεται και από το Σύνταγμα», ανέφερε.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ