Πέθανε ο μεγάλος έρωτας της Πριγκίπισσας Νταϊάνα – Ο Βρετανός γόης που ήθελε να παντρευτεί

Τον έλεγαν Όλιβερ Χόαρ και έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη. Ο γοητευτικός αυτός άνδρας είχε κλέψει την καρδιά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σε τέτοιο βαθμό που ήθελε να τον παντρευτεί.

 

 

Ο Όλιβερ Χόαρ, άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία, σε ηλικία 73 ετών, θύμα του καρκίνου. Μαζί του στον θάνατο πήρε και τα μυστικά μιας ταραχώδους και ενοχλητικής σχέσης, που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τα βρετανικά ταμπλόιντ.

 

 

Γνωστός γκαλερίστας, επιφανής ειδικός στην ισλαμική τέχνη, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο σε αναζήτηση άγνωστων θησαυρών. Στα νιάτα του είχε βρει προστασία κάτω από τις φτερούγες της ιρανής πριγκίπισσας Χαμούς Αζοντί-Μπάουλερ, η οποία τον πήρε μαζί της στην Τεχεράνη, όταν αυτός ήταν 20 χρόνων κι εκεί έμαθε να διαβάζει αραβικά και περσικά. Ο Χόαρ έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους εκλεκτούς εραστές της Lady D. Και παρόλα αυτά διατήρησε μέχρι το τέλος μια φιλική και βαθιά σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας.

 

 

 

Πως γνωρίστηκαν με την Νταϊάνα

 

Οι δύο τους συναντήθηκαν όταν η Νταϊάνα ήταν 24 χρονών, σε ένα πάρτι στο Κάστρο του Ουΐνσδορ το 1985 με την ευκαιρία των ιπποδρομιών του Άσκοτ. Οι μαρτυρίες θέλουν την πριγκίπισσα εντυπωσιασμένη από τον μελαχρινό εκείνον άνδρα, με το φυσικό μαύρισμα του ταξιδευτή, τον τόσο καλλιεργημένο με μια άκρως συμπαθητική συμπεριφορά, χαρίσματα που του έδιναν τη δυνατότητα να κινείται με άνεση μέσα στα πλαίσια της βρετανικής αριστοκρατίας.

 

Ο Χόαρ παντρεύτηκε μια συνονονόματη της Νταϊάνα, την Diane, μια πλούσια γαλλίδα κληρονόμο, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και με την οποία παρέμεινε ως τα τέλη της ζωής του, παρά τις θρυλούμενες απιστίες του. Ο Όλιβερ Χόαρ, αντίθετα από τους άλλους άνδρες που πέρασαν από την ερωτική ζωή της Πριγκίπισσας, χρησιμοποίησε πάντα περιφρονητικό ύφος και ειρωνεία για να απαντήσει στη σωρεία από τις φήμες που κυκλοφορούσαν για την εξωσυζυγική του αυτή περιπέτεια. Πάντοτε αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά όχι και τον πυρήνα της ίδιας της ιστορίας.

 

 

Ονειρευόταν να τον παντρευτεί!

 

Η Νταϊάνα ονειρευόταν να εγκαταλείψει τα πάντα και να φύγει μακριά με εκείνον τον ώριμο άνδρα, 16 χρόνια μεγαλύτερό της. Είχε μάλιστα σχεδιάσει να διαλύσει τον γάμο της ταυτόχρονα με το διαζύγιο της κουνιάδας της, δούκισσας του Γιόρκ, Σάρα Φέργκιουσον. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες για να αναφερθούν στον γκαλερίστα αναφέρονταν με την κωδική ονομασία Tregunter Road, την οδό που βρισκόταν η πολυτελής κατοικία του Χόαρ και της συζύγου του στο αριστοκρατικό προάστιο του Τσέλσι.

 

 

 

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει – Τα 300 τηλεφωνήματα

 

Όμως, ο ίδιος ο Χόαρ δεν σκόπευε ποτέ να εγκαταλείψει τη σύζυγό του και το ειδύλλιο έληξε σύντομα. Η Νταϊάνα έπεσε στα μαύρα πανιά. Λέγεται ότι εκείνο το διάστημα ο γκαλερίστας δέχθηκε έως και 300 κλήσεις στο σπίτι του. Στα τηλεφωνήματα αυτά δεν μιλούσε κανένας. Μόνο σιωπή. Η αστυνομική έρευνα ανίχνευσε τις τηλεφωνικές γραμμές και στην έκθεσή της καταγράφονταν κάποια από τα κινητά τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα στο όνομα της Νταϊάνα Σπένσερ, ή σε τηλεφωνικούς θαλάμους κοντά στο Παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία της πριγκίπισσας.

 

 

Ο Χόαρ μόλις έμαθε ποιος τηλεφωνούσε απέσυρε την καταγγελία. Τίποτε, καμία λεπτομέρεια σχετικά με αυτό το επεισόδιο δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρη. Στη διάσημη τηλεοπτική συνέντευξή της στον Μάρτιν Μπασίρ, η Νταϊάνα απρόθυμα παραδέχτηκε τότε ότι είχε τηλεφωνήσει στο σπίτι του Χόαρ τουλάχιστον έξι φορές.

 

 

Πάλι φίλοι

 

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, ο Χόαρ και ο πρίγκιπας Κάρολος ανανέωσαν τους όρκους φιλίας τους. Ο Κάρολος δεν κατάλαβε ποτέ πως η Νταϊάνα, θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός τόσο καλλιεργημένου και εκλεπτυσμένου άνδρα. Ο δε Χόαρ, από την πλευρά του αποδείχθηκε ένας διαπρύσιος υποστηρικτής του πρίγκιπα της Αγγλίας, ακόμα και στις πιο ευάλωτες στιγμές του, μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς.

 

Η Νταϊάνα ουδέποτε αναγνώρισε δημόσια τον δεσμό της με τον Όλιβερ Χόαρ…

 

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ