Πέθανε ο θρυλικός παλαιστής και λαϊκός ήρωας Σαμψών

Ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, ο μασίστας που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας «νούμερα» με τα οποία αναδεικνυόταν η μεγάλη μυική του δύναμη, πέθανε σε ηλικία 90 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

 

 

Ο λαϊκός ήρωας, Γιάννης Κεσκιλίδης, που μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό και μερικούς άλλους «μασίστες» έγραψαν ιστορία, έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του, τους δικούς του ανθρώπους. 

 

 

Σύμφωνα με τα παιδιά του, «έφυγε, όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα». Νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

 

 

Οι μεγαλύτεροι τον θυμούνται να δίνει υπαίθριες παραστάσεις ανά την Ελλάδα κάνοντας πράγματα υπερφυσικά. Πέτρες έσπαγαν στο κεφάλι του, φορτηγά περνούσαν από πάνω του, αυτοκίνητα μετακινούνταν με τη δύναμη των δοντιών του, ξιφολόγχες έπεφταν στην κοιλιά του και δεν τον τρυπούσαν, με το κοινό να παραληρεί για τις επιδόσεις του.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παλαιστής Σαμψών

 

 

Πριν από λίγα χρόνια, στις τελευταίες συνεντεύξεις του δήλωνε δυσαρεστημένος και απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Αγαπούσε πολύ τη χώρα και στεναχωριόταν πολύ με την εξέλιξη των πραγμάτων, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση. Κι αν δεν γνώριζε ο ίδιος από δυσκολίες...

 

 

Στην Κατοχή πάλεψε με γερμανό στρατιώτη. Τότε τον ανέλαβε ο Χαρίλαος Μοσχίδης, προπονητής στην πάλη. Είδε πόσο ευέλικτος και δυνατός ήταν και τον προπονούσε από το 1943. Στη συνέχεια ακολούθησε την ελεύθερη πάλη από τον πειραϊκό σύνδεσμο. Συμμετείχε σε πάρα πολλές διοργανώσεις, φεστιβάλ και πρωταθλήματα που γίνονταν εκείνη την περίοδο - και στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στα Βαλκάνια. Αυτοί οι αγώνες ήταν εκτός της Ομοσπονδίας. Ήταν με έπαθλα. Τότε, η πάλη δεν έδινε ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο θα μπορούσε να έχει με την εξέλιξή του. Γι’ αυτό και ακολούθησε την πορεία αυτών των αγώνων ανά τον κόσμο, στους δρόμους, σε πολυάριθμες παραστάσεις.

 

 

Θα τον θυμόμαστε για τη δύναμή του και για το πείσμα του, που τον έκανε να φαίνεται ανίκητος στα μάτια μας.

 

 

Του ευχόμαστε καλή στράτα και τον ευχαριστούμε για όλα. Βασικά, για τις μνήμες που μας χάρισε.

 

ethnos.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ