Πέτρος Κόκκαλης: Είναι fake news το ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ο Πέτρος Κόκκαλης προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν κάποιο μέλος της οικογένειας του να αναλαμβάνει το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" και τόνισε ότι «συγκεκριμένη φήμη αποτελεί fake news».

 

 

"Δεν αληθεύει αυτή η φήμη» δήλωσε ο πρώην «ερυθρόλευκος» παράγοντας και άφησε στη συνέχεια αιχμές κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η οικογένεια Κόκκαλη βρίσκεται σε… πόλεμο: «Υπάρχει γενικά γύρω από τον Ολυμπιακό μία βιομηχανία fake news και υπάρχει μία θα έλεγα αυτοαναφορικότητα, μία εσωστρέφεια, μία τέτοιου τύπου προσπάθεια να βρίσκουμε φαντάσματα και να κατασκευάζουμε εχθρούς». Και επανέλαβε: «Οχι δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση. Παρακολουθούμε, όπως πάντα παρακολουθούσαμε, όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού με ενδιαφέρον και είμαστε πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε σε αυτούς που το επιθυμούν».

 

 

Στην ερώτηση, εάν είναι φανατικός υποστηρικτής του Ολυμπιακού ο Π. Κόκκαλης απάντησε: «Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι αρρώστια, είναι γιατρειά. Έχω τελείως διαφορετική άποψη για τον Ολυμπιακό. Είναι μία δραστηριότητα. Παιχνίδι είναι, μία θα χάσεις μία θα κερδίσεις. Γιατί είναι και το θέμα αυτό περί εχθρών. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίος και μεγάλος γιατί ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια για να διδάξει την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό. Υπό αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε εχθρούς. Δεν θέλουμε να μην υπάρχει Παναθηναϊκός, να μην υπάρχει ΠΑΟΚ και να μην υπάρχει Άρης. Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε κάποιον και να είμαστε εμείς που κάνουμε "we rule this land". Είμαστε ένας πόλος ενός πολιτισμού, του αθλητικού πολιτισμού της Ελλάδος. Αυτό πρέπει να κάνουμε με όρους ευγένειας και κοσμιότητας».

 

 

Ο Π. Κόκκαλης ρωτήθηκε και για την βία στα γήπεδα και απάντησε μεταξύ άλλων: «Η βία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία άνοδο και αυτό δεν είναι κάτι παράλογο στις συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης που έχουν επιφέρει οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία δέχτηκε μία σαρωτική επίθεση και αυτό της στοίχισε. Έχουν γίνει βαθύτερες οι ανισότητες και η βαθύτερη αυτή πίεση προκαλεί συνθήκες επιθετικότητας και βίας. Θα έλεγα ότι αν στην ελληνική κοινωνία η νεολαία ή ένα μέρος της νεολαίας μπορεί να εκφράζεται με έναν τρόπο μη κόσμιο στα γήπεδα η επίδραση της σφοδρότητας που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία δεν είχε τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει στα πέταλα των γηπέδων. Ναι μεν αυξήθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκε εκτός ορίων. Γενικότερα το θέμα της βίας στα γήπεδα έχει να κάνει με τη συνεργασία πολλών παραγόντων και δεν μπορούμε να το εξαντλήσουμε σε μερικά λεπτά".

 

documentonews.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ