Πώς θα ήθελαν το ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες

Ερευνα της ένωσης ψηφιακών τεχνολογιών Bitkom 

 

 

Με τσεκ ιν μέσω κινητού και με τηλεόραση, φωτισμό και θερμοκρασία στα μέτρα του επισκέπτη καθώς και με σνακ της προτίμησής τους, φαντάζονται οι ταξιδιώτες τα ξενοδοχεία του μέλλοντος.

 

Σε έρευνα που διενήργησε η ένωση ψηφιακών τεχνολογιών Bitkom σε δείγμα 1.012 καταναλωτών, 7 στους 10 προσδοκούν από το ξενοδοχείο να γνωρίζει πότε βρίσκονται στο δωμάτιο και πότε όχι, ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες ενοχλήσεις.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς θα ήθελαν το ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες

Το 28% επιθυμεί να έχει τον έλεγχο του φωτισμού, της θερμοκρασίας και της μουσικής στο δωμάτιο μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με φωνητική εντολή.Ένας στους 4 σχεδόν θα ήθελε στο μέλλον να κανει τσεκ ιν με ρομπότ χωρίς να χρειάζεται να περιμένει. Το 19% θα ήθελε να μπορεί να ξεκλειδώνει την πόρτα του δωματίου χρησιμοποιώντας εφαρμογή του κινητού.

 

Σχετική εικόνα

Οι προσδοκίες των ταξιδιωτών από τα ξενοδοχεία του μέλλοντος είναι υψηλές και οι ευκαιρίες που έχουν τα ξενοδοχεία στην προσέλκυση νέων πελατών αυξάνονται μέσω των τεχνολογικών καινοτομιών που μπορούν να εισάγουν. Ιδιαίτερα στα νεανικά κοινά πολλές υπηρεσίες, οι οποίες ήδη προσφέρονται σήμερα μέσω της τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσουν αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση κράτησης.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς θα ήθελαν το ξενοδοχείο οι ταξιδιώτες

Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για νέες υπηρεσίες που θα είναι δυνατό να παρέχονται στο μέλλον. Για παράδειγμα, 8 στους 10 ερωτηθέντες είπαν ότι επιθυμούν να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που αυτόματα θα καλεί ταξί για μεταφορά στο αεροδρόμιο σε δεύτερο χρόνο, όταν η πτήση έχει καθυστέρηση.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονικο ταξιδι

Η εικονική πραγματικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, με το 54% να αναφέρει ότι θα έκανε ένα εικονικό ταξίδι ακόμα και σε φανταστικό προορισμό από τον καναπέ του. Στις ηλικίες 16-29 το ποσοστό αυτό ανεβαίνει το 67%. Το 48% του γενικού δείγματος δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να παρακολουθεί βίντεο 360 μοιρών από προορισμούς φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

 

 

.protothema.gr