Πόσο μπορεί να κοστολογείται η ενοικίαση μιας Bugatti Veyron;

Η εταιρεία Royalty Exotic Cars με έδρα το Las Vegas έχει στην κατοχή της μια Bugatti Veyron και μάλιστα αναβαθμισμένη -με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια Bugatti, πέρα από την κατά πολύ υψηλότερη τιμή- από τη Mansory.

 

 

Η εταιρεία λοιπόν νοικιάζει τη Veyron της, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει καταρχήν μια εγγύηση που κυμαίνεται από 150 έως 250.000 δολάρια. Εν τω μεταξύ η εταιρεία έχει ελέγξει και την οικονομική επιφάνεια του υποψήφιου πελάτη της προκειμένου να είναι σίγουρη πως έχει τη δυνατότητα να την επισκευάσει σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς. Άλλωστε ο περιστασιακός οδηγός της θα έχει κατά από το δεξί του πόδι 1.200 ίππους, ενώ εννοείτε πως έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί τη μίσθωση.

 

 

 

 

Από κει και πέρα ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τις 4 ώρες και τις 15.000 δολάρια, συνεχίζει με 8 ώρες και 20.000 δολάρια, ενώ οι 30.000 δολάρια που ζητά για ενοικίαση μιας ημέρα ακούγονται συγκριτικά σαν τιμή ευκαιρίας.

 

 

 

Η ίδια η Royalty Exotic Cars δικαιολογεί το κυριολεκτικά εξωπραγματικό κόστος -αν θεωρήσουμε πως η Veyron κοστίζει γύρω στα 2.000.000 δολάρια με 67 ημερήσιες ενοικιάσεις έχει κάνει απόσβεση- υπολογίζοντας πως για κάθε μίλι που γράφεται στο κοντέρ της η αξία της Veyron μειώνεται κατά 1.500 δολάρια -ποσό επίσης υπερβολικό. Ένα επιπλέον επιχείρημα είναι η υπερβολικά ακριβή της συντήρηση, με μια αλλαγή λαδιών να κοστολογείται ούτε λίγο ούτε πολύ 20.000 δολάρια.

 

 

 

 

Μέχρι στιγμής πάντως τη Veyron την έχουν νοικιάσει κάποιες εταιρείες παραγωγής ταινιών και κάποιοι ιδιώτες, οι οποίοι προφανώς έχουν τον τρόπο τους και θα ήθελαν να κάνουν εντύπωση.

 

 

Πηγή: cnn.gr