Το ποσό που θα εισπράξει ο Τσιτσιπάς μετά το Ντουμπάι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από το να βρεθεί στην κορυφή του Ντουμπάι αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ είχε άλλη άποψη

 

 

Τον 100ο τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε ο Ρότζερ Φέντερερ και μάλιστα απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

Ο 37χρονος Ελβετός τενίστας, νο 7 σήμερα στον κόσμο, νίκησε στον τελικό του Ντουμπάι τον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή με 6-4, 6-4 και έγινε μόλις ο 2ος στην ιστορία του ανδρικού τένις, που σπάει αυτό το φράγμα, μετά τον Αμερικανό Τζίμι Κόνορς, που έφτασε τους 109 τίτλους στην καριέρα του.

 

 

Ταυτόχρονα, πήρε μια... ρεβάνς για την ήττα στο Αυστραλιανό όπεν από τον Τσιτσιπά, ο οποίος σήμερα αγωνίστηκε στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό (μετά τον θρίαμβό του στην Μασσαλία), την ερχόμενη Δευτέρα θα ανέβει στο No 10 του κόσμου και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα μπει στο «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης.

 

 

Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να χαρεί για έναν τουλάχιστον λόγο και αυτός δεν είναι άλλος από τον οικονομικό καθώς γεμίζει το προσωπικό του ταμείο σε κάθε «μάχη» που δίνει. Πλέον επόμενος σταθμός του Έλληνα τενίστα είναι η συμμετοχή του στο Indian Wells.

 

 

Συνολικά ο Έλληνας άσος μέσα σε ένα χρόνο έχει παίξει σε 5 τελικούς ATP, έχει νικήσει τους δύο σε Στοκχόλμη και Μασσαλία και έχει χάσει τον σημερινό στο Ντουμπάι και άλλους δύο σε Βαρκελώνη και Τορόντο, όπου έχασε και στους δύο από τον Ράφαελ Ναδάλ. Ωστόσο, κατέκτησε το τρόπαιο και στο Next Gen ATP Finals του Μιλάνου.

 

 

Ο "Στεφ" θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στο Indian Wells έχοντας αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 225.500 ευρώ. Την ίδια ώρα ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσθεσε στον δικό του 459.000

 

 

 

AP_19061565566653.jpg

 

Για τον Ρότζερ Φέντερερ αυτός ήταν ο 152ος τελικός της καριέρας του (164 τελικούς έφτασε ο Κόνορς) και ο 8ος τίτλος του στο τουρνουά του Ντουμπάι.

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ