Πού θα μείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία

Ο «Τηλέμαχος» έχει καταφθάσει με άγριες διαθέσεις και θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία αύριο, Τρίτη, σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Παράλληλα έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές πολιτικής προστασίας και τους δήμους ανά τη χώρα, που συστήνουν στους κατοίκους μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ λαμβάνουν μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος. 

 

Όπως ανακοινώθηκε στην Αττική προληπτικά θα κλείσουν τα σχολεία στους δήμους Aχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (και για την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων - Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Μεγαρέων και Ελευσίνας. Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και στον Δήμο Σπετσών.

 

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα.

 

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

 

Όσο για το δήμο Αθηναίων, δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα καιλαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά. 

 

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο νομό Θεσσαλονίκης δεν θα χτυπήσει το «κουδούνι» σε όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά, στον δήμο Βόλβης και στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί. 

 

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων".

 

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, όπως και στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

 

Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου. 

 

Στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

 

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά αύριο. Στη Φλώρινα δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς. 

 

Σημειώνεται ότι ακόμη και στην Κρήτη βρίσκονται σε ετοιμότητα οι αρχές, καθώς αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων από το βράδυ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ