Προειδοποίηση του Σ. Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Προσοχή συνιστά ο Σάκης Αρναούτογλου την Παρασκευή 29 Μαρτίου στους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας -συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής- και στις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, γράφει ακόμη:

 

 

«Φιλες και φίλοι!

Κάντε κλικ στους χάρτες για μεγέθυνση και να δείτε αν η περιοχή σας θα επηρεαστεί και ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά στην επεξήγηση στον τίτλο!

Όσον αφορά στις περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής):

 

 

 

  • Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
  • Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
  • Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
  • Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!
  • Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
  • Αποφεύγουμε οπουδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

 

 

Καθώς οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα μας απασχολήσουν έως και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν και ανάλογοι προγνωστικοί χάρτες καθημερινά!».

 

 

 

 

newsbeast.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ