Προεκλογικό δωράκι στα ανασφάλιστα οχήματα

Σε απόλυτη προεκλογική εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ, κάτι που αποδεικνύεται από αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες πολλές φορές περνούν στα… ψιλά.

 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ενώ οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα πρόστιμα, η δεύτερη φάση δείχνει να παγώνει από την Κυβέρνηση ενόψει εκλογών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος αναφέρει ρητά ότι εφόσον ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος δεν ανταποκριθεί σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και επιμένει να μην το ασφαλίζει, μετά από δύο μήνες χάριτος από την τελευταία διασταύρωση, τα στοιχεία του μεταβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στο αστυνομικό τμήμα που ανήκει, οπού και τα όργανα επισκέπτονται το σπίτι του με εντολή την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες του.

 

 

Για να σταματήσει λοιπόν η εν μέσω προεκλογικής περιόδου… αναστάτωση των περίπου 500.000 κατόχων (και των οικογενειών τους) των ανασφάλιστων αυτοκινήτων -που επιμένουν να μην τα ασφαλίζουν και μετά τις προειδοποιήσεις-  η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με εγκύκλιο της, αντικαθιστά τη δίμηνη διορία σε εξάμηνη, δίνοντας ουσιαστικά περιθώριο… ανάσας των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων για μισό χρόνο. Χαρακτηριστικά η ΠΟΛ αναφέρει: «β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».»

 

 

Αναμένουμε να δούμε πως η Υφυπουργός και η Κυβέρνηση, θα κάνουν τους υπόλοιπους 5.500.000 κατόχων ασφαλισμένων αυτοκινήτων να νιώσουν την ανάλογη ασφάλεια που νιώθουν σήμερα αυτοί που δεν τα ασφαλίσουν, ξέροντας τον Γολγοθά που θα διανύσουν στην κακιά στιγμή που θα εμπλακούν σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα…

 

 

newsauto.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
16 + 1 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.