ΠΡΟΣΟΧΗ! «Μην τρώτε μαρούλια, είναι επικίνδυνα», προειδοποιούν ειδικοί

«Μην τρώτε μαρούλια», προειδοποιούν τους Αμερικανούς οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων στις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι τα λαχανικά μπορεί να έχουν μολυνθεί με το βακτήριο «Εstecherichia coli».

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του το αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αυτή είναι η σοβαρότερη μόλυνση στις ΗΠΑ από το 2006. Τότε περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν τρώγοντας σπανάκι με παρόμοιο στέλεχος του βακτηρίου Ε.Coli (Escherichia coli) που ανιχνεύτηκε τώρα στα ρωμαϊκά μαρούλια.

 

Λίγες ώρες πριν από την «Ημέρα των Ευχαριστιών», οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες συνιστούν προσοχή στους καταναλωτές και τους συμβουλεύουν να βγάλουν από τη διατροφή τους το ρωμαικό μαρούλι (ή μαρούλι Ρωμάνα), λόγω της επιδημίας E.coli που έχει ξεσπάσει από την αρχή Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τις αμερικανικές αρχές, μέσα σε ένα μόλις μήνα, 32 άτομα έχουν μολυνθεί σε έντεκα διαφορετικές πολιτείες. 

 

«Aν δεν ξέρετε τι ποικιλία μαρουλιού έχετε στο σπίτι σας, πετάξτε το», συμβουλεύουν τους πολίτες οι ειδικοί, καλώντας τους να πλύνουν πολύ καλά τον χώρο αποθήκευσης των λαχανικών.