Προτείνουν μη διακοπή αγώνα σε περίπτωση τραυματισμού! (εικόνα)

Την Τετάρτη (23/5) συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και δύο από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι προτάσεις της ΕΠΣ Αθηνών. Τι προτείνει η Ένωση; Nα μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή συνέχισης ενός αγώνα, ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου!

 

 

 

Ότι ο βοηθός προπονητή θα μπορεί να ασκεί καθήκοντα πρώτου προπονητή σε μια τέτοια περίπτωση! Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών πήρε την απόφαση αυτή με αφορμή τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των αγώνων.

 

Το αντικείμενο που βρήκε στο κεφάλι τον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς (στα περσινά playoffs με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) και αυτό που έπεσε στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

 

"ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ;"

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, μίλησε στο Sport24.gr για την πρόταση που κατέθεσε η Ένωσή του και ανέφερε: "Τα περιστατικά που συνέβησαν στην Ελλάδα, το περσινό με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και το εφετινό με τον Ολυμπιακό, δεν τα θεωρώ πραγματικά. Ότι δηλαδή ήταν τόσο τραυματισμένοι οι προπονητές που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν.

 

Είμαστε της φιλοσοφίας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στα γήπεδα και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα της Super League, υπάρχουν τεχνικά τιμ που αποτελούνται από τρία και τέσσερα άτομα. Με το να φας ένα μπουκαλάκι στην πλάτη και μετά να κάνεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις, δεν το θεωρούμε σοβαρό και σωστό.

 

Δεν γίνεται ένας βοηθός προπονητή να μην μπορεί να κοουτσάρει σε έναν αγώνα. Όλοι αυτοί οι προπονητές που προσλαμβάνονται από τα σωματεία, έχουν διπλώματα επιπέδου Super League".

 

Η δεύτερη πρόταση που έκανε η ΕΠΣ Αθηνών και η οποία θα συζητηθεί, είναι πως οι ιατροί των αγώνων θα πρέπει να ορίζονται από την Υγειονομική Επιτροπή της διοργανώτριας και όχι από το γηπεδούχο σωματείο. Ο Δημητρίου ανέφερε γι' αυτό: "Να υπάρχει στη Super League υγειονομική επιτροπή.

 

Να ορίζει η διοργανώτρια τους γιατρούς και να μην υπάρχει ο γιατρός κάθε ομάδας να κάνει διαγνώσεις. Όταν υπάρχει ουδέτερος γιατρός, θα υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και σοβαρότητα. Ο Ολυμπιακός αμφισβητούσε το να εξεταστεί ο προπονητής του από τον γιατρό του ΠΑΟΚ. Είναι δύο προτάσεις σοβαρές και σωστές".

 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

 sport24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ