Πρώτοι τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ: Κρεµαστινός και Μαλέλης ταράζουν το κόμμα

«Τσίπρας και Γεννηµατά θα έπρεπε να συνοµιλήσουν. Αν το είχαν κάνει ήδη, µπορεί να ήταν και κυβέρνηση» δήλωσε ο Δηµήτρης Κρεµαστινός.

 

 

Την εσωκοµµατική περιδίνηση από την εποµένη κιόλας των εθνικών εκλογών επιχειρεί να αποφύγει η ηγεσία του Κινήµατος Αλλαγής, επιµένοντας στη «γραµµή» της αυτόνοµης πορείας του κόµµατος.

 

 

Το µήνυµα αυτό αναµένεται στείλει και σήµερα το µεσηµέρι η Φώφη Γεννηµατά µε την οµιλία της στο Πολιτικό Συµβούλιο του κόµµατος, µε την οποία θα απαντήσει ευθέως και στις δηλώσεις των Δηµήτρη Κρεµαστινού και Σταµάτη Μαλέλη που προκαλούν τους πρώτους µετεκλογικούς τριγµούς στο ΚΙΝΑΛ. Μπορεί το 8% ως εκλογικό ποσοστό να θεωρείται από πολλούς εφαλτήριο για την ανοδική πορεία του Κινήµατος Αλλαγής, υπάρχουν ωστόσο αρκετά στελέχη που χαρακτηρίζουν «νοµοτελειακή» την πολιτική -εκτός από την αριθµητική- ηγεµονία του Αλέξη Τσίπρα στον προοδευτικό πόλο.

 

 

Πρόταση συνεργασίας

 

 

Το ζήτηµα έθιξε εκ νέου χθες ο ∆ηµήτρης Κρεµαστινός, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΚΙΝΑΛ, καθώς το κόµµα του δεν διασφάλισε έδρα στα ∆ωδεκάνησα. Ο επί χρόνια βουλευτής επιµένει στην άποψη ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ µε το ΚΙΝΑΛ είναι µονόδροµος. Οπως τόνισε στο News 24/7, «Τσίπρας και Γεννηµατά θα έπρεπε να συνοµιλήσουν. Αν το έκαναν ήδη, µπορεί να ήταν και κυβέρνηση». Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο ∆. Κρεµαστινός περιέγραψε και δύο πιθανές εκδοχές συνεργασίας, κάνοντας λόγο για κοινή γραµµή πλεύσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ή για ένωση των δύο κοµµάτων.

 

 

«Την πρωτοβουλία των κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση την έχει πάντα ο µεγαλύτερος σχηµατισµός, σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Κρεµαστινός, προτείνοντας ουσιαστικά να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας τη σχετική πρωτοβουλία. «Αυτό που λέµε δηµοκρατική παράταξη έχει ένα ποσοστό πάνω από 40%» σηµείωσε ο πρώην υπουργός, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι «τα όµορα κόµµατα θα έπρεπε τουλάχιστον να συζητούν».

 

 

Ο κ. Κρεµαστινός, ωστόσο, άσκησε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρακτική «της µεταγραφής στελεχών από το ένα κόµµα στο άλλο», γιατί, όπως είπε, «αυτό δηµιουργεί αποστάσεις και δυσχεραίνει το κλίµα».

 

 

Συνάντηση ρήξης

 

 

Με αιχµές για τη «γραµµή» του ΚΙΝΑΛ στα ζητήµατα συνεργασιών αποχώρησε εν τω µεταξύ από τη θέση του γραµµατέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ο Σταµάτης Μαλέλης. Ελάχιστα 24ωρα µετά την κάθοδό του στη Β’ Πειραιά, όπου ακολούθησε σε σταυρούς τον ∆ηµήτρη ∆ιαµαντίδη, ο κ. Μαλέλης προσήλθε σε συνάντηση, έπειτα από πρόσκληση της κυρίας Γεννηµατά. Στο τετ α τετ των δύο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σύµφωνα µε πληροφορίες, του ανακοίνωσε την απόφασή της να υπάρξουν ανακατανοµές και ανατροπές στους κρίσιµους ρόλους στη Χαριλάου Τρικούπη.

 

 

«Στη µεταξύ µας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συµβαίνει εδώ και δύο µήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η µεγάλη δηµοκρατική παράταξη» δήλωσε µετά τη συνάντηση ο κ. Μαλέλης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυρία Γεννηµατά σκοπεύει να δροµολογήσει αλλαγές στην κοµµατική διάρθρωση µε τις οποίες εκείνος δεν συµφωνεί.

 

 

Με την ίδια αιχµηρή δήλωση ο Σταµάτης Μαλέλης προαναγγέλλει την κατάθεση της διαφορετικής του πρότασης στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, καθώς και τη στήριξη του σεναρίου έναρξης διαλόγου µε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνηµα και για µια µεγάλη δηµοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιµότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες µέρες για τους εργαζόµενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνηµα πρέπει να είναι µπροστά µε καθαρές και όχι αµφίσηµες απόψεις».

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ