«Πυρ ομαδόν» κατά Καμμένου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τον είπαν από... καρικατούρα έως «τραυματική εμπειρία»!

«Πυρ ομαδόν» κατά του Πάνου Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Με... μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, δείχνοντας ότι το γυαλί πλέον έχει ραγίσει και, ενδεχομένως, αυτή δεν είναι άλλη μία από τις... συνηθισμένες κρίσεις στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

Αιχμές και από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί. 

Μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Νωρίτερα, βέβαια, έμμεσα μηνύματα προς τον κυβερνητικό του εταίρο είχε φροντίσει να στείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μίλησε για συνέχιση της κυβερνητικής πορείας ακόμα και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

«Να μιλάμε λιγότερο και όταν πρέπει» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή, που ερμηνεύθηκε ως «καρφί» για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αναμένεται πλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια ενδεχόμενη απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ σε όσα ακούστηκαν εις βάρος του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ