Ρολάν Γκαρός: Θριαμβευτής ο Τιμ σε... μαραθώνιο ημιτελικό με Τζόκοβιτς

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα που άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/6), μετά από συνολικά τρεις διακοπές λόγω κακοκαιρίας, ο Ντομινίκ Τιμ επικράτησε του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ (6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5) και θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο σε Γκραν Σλαμ για δεύτερη σερί σεζόν στο ίδιο τουρνουά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος όμως θα είναι πολύ πιο ξεκούραστος και φρέσκος έπειτα από την εύκολη επικράτησή του επί του Ρότζερ Φέντερερ μια ημέρα πριν.

 

 

Ο καθαρός αγωνιστικός χρόνος ήταν 4 ώρες και 13 λεπτά, σε μια αναμέτρηση όμως ολοκληρώθηκε περίπου 23 ώρες πριν την έναρξη του κυριακάτικου τελικού (9/6, 16.00), γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον, ούτως ή άλλως, ανίκητο στο χώμα, Ναδάλ, ο οποίος διεκδικεί τον 18ο τίτλο του σε Γκραν Σλαμ και τον 12ο στο Παρίσι!

 

 

Ο Τιμ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν εκπληκτικός πάντως στη διάρκεια και των δύο ημερών δυσκολεύοντας αφάνταστα τον Τζόκοβιτς, ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον 25χρονο Αυστριακό, ο οποίος θα αναζητήσει την υπέρβαση απέναντι σε έναν θρύλο του τένις και στον καλύτερο όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες.

 

 

 

Παρέμεινε στο νο. 6 ο Τσιτσιπάς

 

Η νίκη του Τιμ κράτησε και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έλληνας τενίστας θα ανέβαινε στο 5 αν έχανε ο Αυστριακός. Δεδομένης όμως της επικράτησης του Τιμ, η κατάταξη παραμένει ίδια. Τουτέστιν ο Τιμ στο 4, ο Ζβέρεβ στο 5 και ο Τσιτσιπάς στο 6.

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ