Το σατανικό σχέδιο της Άγκυρας – Αιχμάλωτοι μέχρι τον Μάιο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει μια άγνωστη παράμετρο της υπόθεσης της σύλληψης των δυο Ελλήνων αξιωματικών - Συσχετίζει την σύλληψη των δυο Ελλήνων με την υπόθεση των 8 Τούρκων που αρνείται η Αθήνα να εκδώσει στην Αγκυρα - Τον Μάιο λήγει ο ανώτατος χρόνος προφυλάκισης των οκτώ Τούρκων

 

Μια σημαντική παράμετρο στο θρίλερ που ζούμε μετά την σύλληψη των δυο ελλήνων αξιωματικών από τους τούρκους, αναδεικνύει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο της, η Ελλάδα θα είναι «αιχμάλωτη» της Τουρκίας τουλάχιστον έως τον Μάϊο.

 

Όπως αναφέρει, η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν καλά υπολογισμένη και ζυγισμένη. Κι αυτό, γιατί τον Μάϊο λήγει ο 18μηνος ανώτατος χρόνος προφυλάκισης των 8 τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα στην Τουρκία. Τότε, το ΣτΕ θα κρίνει την κύρια προσφυγή των οκτώ για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

 

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα εκδικασθεί στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση αναστολής του ελληνικού δημοσίου κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης της επιτροπής ασύλου.

 

Η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτό είναι το χρονικό ορόσημο που έχει για να πιέσει για την παράδοση των 8. Και τώρα, αναφέρει η ΕΣΤΙΑ ενεργοποιούν ως τελικό μέσο διεκδίκησης την πρακτική της ομηρίας αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα. 

 

 

Θα τρενάρουν ως τον Μάιο την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

 

Έτσι, αυτό σημαίνει ότι η κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών, για τους οποίους επιχειρείται να κατασκευαστεί ακόμα και κατηγορητήριο κατασκοπείας, μπορεί να διαρκέσει μέχρι τότε και πάντα υπο την προϋπόθεση ότι θα γίνει η ανταλλαγή.

 

Μέσα σε όλα αυτά στο κάδρο μπήκε και η άρνηση την Τρίτη 06/03 του Συμβουλίου Εφετών να εκδώσει ακόμα έναν από τους 9 τούρκους κουρδικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Αθήνα.

 

Μια άλλη επίσης πληροφορία που αναφέρει η εφημερίδα είναι ότι σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών εμφανίζονται απρόθυμοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Δηλαδή να χρεωθούν την απόφαση απέλασης των τούρκων στην χώρα τους, είτε απευθείας, είτε μέσως τρίτης χώρας.

 

Κι αν τελικά αρνηθεί την χορήγηση πολιτικού ασύλου το ΣτΕ τότε την καυτή πατάτα για την τύχη των 8 τούρκων θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ