Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση ΕΠΣ Κορινθίας και Εκπροσώπων Σωματείων

‘Έγινε χθες στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων η προγραμματισμένη συγκέντρωση των ομάδων της Α΄  και  Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας με το Δ.Σ της Ένωσης.

 

 

Παραβρέθηκε  σχεδόν το σύνολο, των εκπροσώπων των προσκεκλημένων σωματείων. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός της τοποθέτησης, σχετικά με τα θέματα της συνάντησης, μεγάλου αριθμού εκπροσώπων, πράγμα που δείχνει την πραγματική αγάπη και ανησυχία των παραγόντων για την ομαλή εξέλιξη των πρωταθλημάτων μας και την εν γένει βελτίωση των συνθηκών που ενδεχομένως προκαλούν φαινόμενα βίας.

 

 Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου κ. Τσιχριτζή σχετικά με το γεγονός της επίθεσης στο μέλος της Επιτροπής διαιτησίας και την ανάγκη να αντισταθούμε στα φαινόμενα της βίας από όπου κι αν προέρχονται και κυρίως σε άνανδρες επιθέσεις κουκουλοφόρων που εισάγουν νέες και επικίνδυνες πρακτικές στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο. Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι πολλών σωματείων οι οποίο καταδίκασαν το αποτρόπαιο γεγονός της επίθεσης στο μέλος της Επιτροπής διαιτησίας και παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για διακοπή των πρωταθλημάτων που δημιουργεί προβλήματα στον προγραμματισμό τους. Έλαβαν βεβαίως την διαβεβαίωση από τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης ότι τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν άμεσα και αφού τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

 

Ικανοποιημένοι αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων μετά την ομόφωνη απόφαση να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, δείχνοντας ότι κανείς δεν θέλει ένα ποδόσφαιρο με φαινόμενα βίας. Η άμεση αντιμετώπιση της βίας είναι μία κοινή δέσμευση και ελπίζουμε να γίνει πράξη μέσα από την πραγματική βούληση τόσο του Δ.Σ. της ‘Ένωσης όσο και από τα ίδια τα σωματεία μας, όπως αυτή εκφράστηκε κατά την χθεσινή συνάντηση. Το σπουδαίο συμπέρασμα, που πρέπει να κρατήσουμε από την συγκέντρωση, είναι ότι υπάρχει αυτή η κοινή κατεύθυνση και όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνουν πράγματα για να αλλάξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Να δούμε πραγματική πρόοδο στο Κορινθιακό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.