Σέρχιο Ράμος: «Ως αρχηγός, έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη...»

Την μεγαλύτερη ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν την εφετινή σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ανέλαβε ο αρχηγός της, Σέρχιο Ράμος. Ο κεντρικός αμυντικός, με ανάρτησή του στο instagram, μεταξύ άλλων έδωσε απαντήσεις στις εις βάρος του κατηγορίες, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή, στο ταξίδι του στο Βαγιαδολίδ και τις σχέσεις των παικτών στα αποδυτήρια.

 

Ξεκαθάρισε ότι ο θρύλος της Ρεάλ δημιουργήθηκε από όλους τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας και δεσμεύτηκε πως όλοι θα εργαστούν στο μέλλον για αλλάξουν την εικόνα που έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα με τις εμφανίσεις τους.

 

«Αυτό που αρέσει σε εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι να μιλάμε στο γήπεδο, αλλά την εφετινή σεζόν δεν έγινε έτσι. Η εξέλιξη των γεγονότων το τελευταίο διάστημα ήταν καταστροφική και δεν κρύβομαι, δεν κρυβόμαστε. Οι παίκτες είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι κι εγώ, ως αρχηγός, ο μεγαλύτερος υπεύθυνος. Γι` αυτό σκέφτηκα ότι ο πιο έντιμος τρόπος να απαντήσω στις ερωτήσεις που μας γίνονται είναι να τις αντιμετωπίσω ευθέως.

 

Ήταν λάθος η κίτρινη στο Άμστερνταμ; Ήταν λάθος 200%.

 

Γιατί έκανες το ντοκιμαντέρ (σ.σ. την ώρα του αγώνα με τον Άγιαξ); Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις και δεν σκέφτηκα ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί έτσι. Το γύρισμα άρχιζε να μειώνεται με την έναρξη του αγώνα.

 

Είχες λογομαχία με τον πρόεδρο στα αποδυτήρια; Τα πράγματα στα αποδυτήρια λέγονται και λύνονται στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όλοι ενδιαφερόμαστε για την Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Μίλησες με τους συμπαίκτες σου και τους κατηγόρησες; Στα αποδυτήρια μιλάμε πάντα και παίρνουμε κίνητρο με εποικοδομητικό τρόπο.

 

Είχες μια αντιπαράθεση με τον Μαρσέλο; Συμβαίνουν τέτοια στην προπόνηση. Είναι μέρος της δουλειάς με πίεση. Αλλά είναι ένα αστείο όπως όλα τα άλλα που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Ο Μαρσέλο είναι σαν αδερφός.

 

Γιατί ταξίδεψες στο Βαγιαδολίδ; Γιατί ήθελα να βρίσκομαι κοντά και να υποστηρίξω τους συμπαίκτες μου.

 

Τι συμβαίνει με τον προπονητή; Είναι μια απόφαση που δεν ανήκει σε εμάς και ποτέ δεν επηρεάζουμε κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε τεράστιο σεβασμό για τη θέση του προπονητή στη Ρεάλ Μαδρίτης και πάντα τον υποστηρίζουμε. Αυτά που βγαίνουν είναι αναμφισβήτητα συνέπειες μιας πολύ απογοητευτικής σεζόν, αλλά εάν δεν τα σταματήσουμε με την επιτυχία, δεν πρόκειται να τα σταματήσουμε με την ήττα. Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε, να δουλεύουμε ώστε να εξελιχθούμε.

 

Και να έχουμε πάντα κατά νου ότι κάποιοι από μας είναι τυχεροί που παίζουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και αποτελούν μέρος της ιστορίας της. Αλλά η Ρεάλ πάντα ήταν, είναι και θα είναι η Ρεάλ. Κανένα όνομα δεν κάνει τον θρύλο της Ρεάλ, αλλά όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει τον θρύλο. Μαζί πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον ώστε να ανακτήσουμε τις ελπίδες μας. Είναι δέσμευση».

 

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ