Το σημείο που πονάτε αποκαλύπτει το συναισθηματικό σας μπλοκάρισμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του σώματος και του μυαλού. Κυρίως η δυτική ιατρική αρνείται κατηγορηματικά αυτή τη σχέση. 

Όμως η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική υποστηρίζει ότι υπάρχει μια αντιστοιχία στις ασθένειες με τα συναισθήματά μας. Με λίγα λόγια το σώμα μας, μας μιλά, είναι ο καθρέφτης των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων.

Η κάθε ασθένεια, σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική, είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνετε λάθος και ότι πρέπει επειγόντως να αλλάξετε αυτά που νιώθετε. Εξάλλου ακόμα και ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα, αλλά θεωρεί ότι ο ασθενής είναι μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα.

 

Κάθε συναίσθημα είναι συνδεδεμένο με ένα όργανο του σώματος μας και μπορεί να καθορίσει την κατάσταση υγείας μας.

 

Επιπλέον, ο λόγος που αρρωσταίνουμε είναι επειδή υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, όπως το στρες, ο θυμός, και το σώμα ξεσπάει μέσω της ασθένειας. Έτσι, σύμφωνα πάντα με την Κινέζικη Ιατρική ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους πόνου είναι να ανακαλύψουμε το συναισθηματικό μας μπλοκάρισμα.

 

Ας δούμε παρακάτω πώς οι σωματικοί πόνοι συνδέονται με τα συναισθήματά μας.

 

 

Πόνος στον ώμο.
Εάν σας απασχολεί ένα συναισθηματικό πρόβλημα, μπορεί να πονάτε στην περιοχή του ώμου. Αν λοιπόν θέλετε να ανακουφιστείτε θα πρέπει να βρείτε λύση στο συναισθηματικό σας πρόβλημα.

 

Πόνος στα αυτιά
Οι πόνοι στα όργανα της ακοής συνδέονται με παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με καυγάδες. Επίσης, αυτοί οι πόνοι δείχνουν ανθρώπους με έλλειψη κατανόησης και αγωγής.

 

Πόνοι στο πάνω μέρος της πλάτης
Αν πονάτε στο πάνω μέρος της πλάτης, ίσως έχετε ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη. Η λύση είναι να μιλήσετε με τους φίλους σας ή με κάποιον συγγενή σας. Ο σκοπός είναι να εξωτερικεύσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και να μην τα κρατάτε μέσα σας.

 

Πονοκέφαλος
Ο πιο συνηθισμένος λόγος που έχετε πονοκεφάλους είναι το στρες. Έτσι αν θέλετε να απαλλαγείτε πρέπει να βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε μετά από μια αγχωτική ημέρα.

 

Πόνοι στο έντερο
Οι πόνοι στο έντερο κρύβουν ανάγκη για στοργή και αγάπη. Επίσης, τα γαστρεντερικά προβλήματα έχουν συνδεθεί με την καταπίεση και την απαιτητική στάση των γονέων.

 

Πόνος στον αυχένα
Όταν πονάτε στον αυχένα τότε δεν μπορείτε να συγχωρέσετε τους άλλους ή ακόμα και τον ίδιο σας τον εαυτό. Για να αποφύγετε τα αυχενικά προβλήματα θα πρέπει να σκέφτεστε πιο θετικά και να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις αρνητικές σκέψεις.

 

Προβλήματα στους πνεύμονες
Όταν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα, τότε νιώθετε θλίψη ή κάποιος σας έχει πληγώσει πολύ γιατί σας έχει απορρίψει. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά τότε πρέπει να ξεπεράσετε τα συναισθηματικά σας προβλήματα.

 

Πόνος στο γόνατο
Εάν πονάτε στο γόνατο σας είναι σήμα ότι περιφρονείτε τους συνανθρώπους σας και θα πρέπει να αρχίσετε να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τον εθελοντισμό.

 

Πόνος στο χέρι
Πονάτε στα χέρια; Αν ναι, τότε νιώθετε μοναξιά και για να απαλλαγείτε από τους πόνους θα πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας αλλά και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

 

Πόνος στο λαιμό
Τα προβλήματα στο λαιμό κρύβουν αδυναμία έκφρασης, αφού ο λαιμός μας παρέχει τη δυνατότητα να λέμε ό,τι νιώθουμε. Πιο συγκεκριμένα η αμυγδαλίτιδα συνδέεται με τη μη ικανοποίηση των προσδοκιών μα, ενώ ο βήχας συνδέεται με την άρνηση της αλλαγής.
Αυτό σημαίνει  ότι θα πρέπει να αρχίσετε να εξωτερικεύετε όλα όσα νιώθετε και να αναλάβετε περισσότερα ρίσκα στη ζωή.

 

 

 

 

 

πηγή - jenny.gr