Σοκ! Ρωσίδα είχε στο στομάχι της 152 καρφιά, βίδες κι άλλα μεταλλικά αντικείμενα

Άναυδοι έμειναν οι χειρουργοί νοσοκομείου στη κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη όταν έκαναν ενδοσκόπηση σε μια74χρονη Ρωσίδα που παρουσίαζε ψηλό πυρετό.

 

 

Στο στομάχι της βρήκαν καρφιά, βίδες, εξαρτήματα κατσαβιδιών, μια ασημένια αλυσίδα κι άλλα μεταλλικά αντικείμενα -συνολικά 152! Η γυναίκα εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο του νοσοκομείου της Ουλάν Αντέ, περίπου 100 χλμ νοτιοανατολικά της λίμνης Βαϊκάλης, στη Ρωσική Δημοκρατία της Μπουργιατίας κοντά στη μεθόριο της χώρας με τη Μογγολία.

 

 

Σύμφωνα με τον χειρουργό Μπουλάτ Σομπόλοφ τα αντικείμενα αυτά ζύγιζαν πάνω από ένα κιλό κι είχαν ήδη αρχίσει να οξειδώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονταν για αρκετό διάστημα στο στομάχι της ηλικιωμένης γυναίκας. Η επέμβαση πέτυχε κι η ασθενής, που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της, νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

 

 

Συγγενείς της αποκάλυψαν στους γιατρούς πώς βρέθηκαν τα ξένα αντικείμενα στο στομάχι της, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν να μιλήσουν στα ΜΜΕ επικαλούμενοι «ηθικούς λόγους». Η ασθενής νοσηλεύεται τώρα στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

 

 

Πάντως η περίπτωση της δεν είναι μοναδικά στα ιατρικά χρονικά. Τον περασμένο Νοέμβριο χειρουργοί στην Ινδία αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα συνολικού βάρους επτά (!) κιλών από το στομάχι ενός 35χρονου.

 

laimitomos.com