ΣΟΚ σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους με την υπόθεση ναρκωτικών - Στρατολόγησαν μέχρι και 14χρονο

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, τα ξημερώματα του Σαββάτου...

 

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 6 άτομα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, από κάνναβη μέχρι κοκαΐνη και MDMA, τα οποία διακινούσαν σε Αθήνα και Κόρινθο…

 

Ο αρχηγός της οργάνωσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον ανήλικο ανιψιό του, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 14 χρόνια, προκειμένου να διευκολύνεται τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι γνωστοί στις αρχές, με πλούσιο ποινικό παρελθόν....

 

Το παράνομο όφελος που απέκτησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, από τον Μάρτιο του 2018, με εντολή εισαγγελέα.

 

Συνολικά κατηγορούνται μέχρι στιγμής 13 άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 συνελήφθησαν, 6 αναζητούνται, 1 κρατούμενος), ωστόσο η αστυνομία μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών έχει εντοπίσει 179 άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση... 

 

Πιθανότατα οι περισσότεροι είναι απλοί χρήστες ναρκωτικών και όχι μέλη της οργάνωσης, ωστόσο οι έρευνες της αστυνομίας θα στραφούν προς πάσα κατεύθυνση.

 

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο Ρ.Ρ., αλβανικής καταγωγής, ο οποίος οργάνωνε τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, ενώ και ο ίδιος πολλές φορές διακινούσε τα ναρκωτικά, στις περιοχές των Αγιων Θεοδώρων και του Λουτρακίου.

 

Στενή συνεργάτις του, η ερωμένη του Ε.Κ., η οποία εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής, και «απευθείας μεσολαβούσε στη συνεννόηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» χρησιμοποιώντας κυρίως διαδικτυακές εφαρμογές, όπως Viber και Ιnstagram.

 

Στην στενή ομάδα του Ρ.Ρ. περιλαμβανόταν και ο ανήλικος ανιψιός του, Ε.Ρ., ο οποίος «δρώντας υπό τις οδηγίες του θείου του και αρχηγού της οργάνωσης, ζύγιζε και συσκεύαζε τις ναρκωτικές ουσίες και τις παρέδιδε σε χρήστες»

 

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο γονείς του Ε.Ρ. για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

 

Η μητέρα του, ζήτησε μάλιστα να τοποθετηθεί στο ίδιο δωμάτιο κράτησης με τον γιο της στην ασφάλεια της Κορίνθου, μέχρι να δικαστεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας.

 

Μόνο η στενή ομάδα αυτή, έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους 5 μήνες (οπότε και παρακολουθούνταν από την αστυνομία) τουλάχιστον 320 συναλλαγές ναρκωτικών, ωστόσο η δράση της εγκληματικής οργάνωσης απλωνόταν και σε άλλα πρόσωπα.

 

Ο Έλληνας Π.Π., που επίσης προμηθευόταν ναρκωτικά από τον Ρ.Ρ. είχε πραγματοποιήσει στο ίδιο διάστημα 117 συναλλαγές, στα πλαίσια της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Αλβανός Ν.Τ. είχε κάνει 288 συναλλαγές. 

 

Ηταν αυτός που συνελήφθη πρώτος σε έλεγχο της αστυνομίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, και οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης...

 

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, όπως «χρώμα, βενζίνη, πλακάκια, δανεικά» κλπ

 

Μέτα από έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -811,2- γραμμαρίων,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων,
• ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -18,8- γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των -1.575- ευρώ,
• δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες,
• ναρκωτικό δισκίο,
• τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας,
• σιδερογροθιά,
• πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
• αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, Ιωάννη Γλύκα και Παναγιώτη Μαριόλη, «δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά και επιβαρυντικά στοιχεία, παρά μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες, ενδεχομένως επιλεγμένες με τρόπο που στρεβλώνει την πραγματικότητα».

 

Οι 6 κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη...