Σοκ στην Πόρτο: Ο Ίκερ Κασίγιας έπαθε έμφραγμα στην προπόνηση

Σοκαρισμένοι είναι οι παίκτες και ο προπονητής της Πόρτο, μετά το έμφραγμα που έπαθε ο τερματοφύλακας της ομάδας Ίκερ Κασίγιας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

 

Σήμερα το πρωί, ο 38χρονος τερματοφύλακας δεν αισθανόταν καλά και, μετά την προπόνηση, αποφασίστηκε η διακομιδή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Πόρτο. 

 

Πολύ γρήγορα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Κασίγιας δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του αλλά δεν πρόκειται να παίξει σε κανένα από τα υπόλοιπα φετινά παιχνίδια της ομάδας του.

 

Για το φινάλε της Primeira Liga απομένουν τέσσερα παιχνίδια όπου η Πόρτο προσπαθεί να κατακτήσει την πρωτιά, με βασική αντίπαλό της τη Μπενφίκα. 

 

Το 2010, ο Ισπανός σούπερ-σταρ που καθιερώθηκε μέσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις στο μουντιάλ, οδηγώντας την εθνική Ισπανίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ο ίδιος κέρδισε μάλιστα τη Χρυσή Υδρόγειο ως καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

 

Συνολικά, έχει παίξει περισσότερα από 1.000 επίσημα παιχνίδια, κερδίζοντας όλα τα τρόπαια σε εσωτερικό και εξωτερικό. Εκτός από τρία Champions League, ο Κασίγιας έχει στο ενεργητικό του και το ρεκόρ Ισπανίας για τις περισσότερες συμμετοχές σε διεθνείς αναμετρήσεις (167). 

 

Είναι παντρεμένος με την 35χρονη Ισπανίδα δημοσιογράφο Σάρα Καρμπονέρο και στα τέσσερα χρόνια γάμου τους, το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Μάρτιν και τον Λούκας.