Σοκαριστικό: Τα νύχια αυτής της γυναίκας καταστράφηκαν με κάτι που κάνουν όλες οι γυναίκες

Τον κώδωνα του κινδύνου για μία από τις πιο διαδεδομένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στο...

 

μόνιμο ή ημιμόνιμο μανικιούρ κρούουν Βρετανοί επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι είναι δηλητηριώδης!

 

 

Ο λόγος για τον μεθακρυλικό μεθυλεστέρα (ΜΜΑ), ουσία που έχει απαγορευτεί στην Αμερική, αλλά σε άλλες χώρες εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρύτατα.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η εν λόγω ουσία κάθε άλλο παρά αθώα είναι, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη καταστροφή των νυχιών, αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και το άσθμα.

 

 

 

 

Όπως εξηγεί ο καθηγητής δερματολογίας Ντέιβιντ Όρτον, η κόλλα που χρησιμοποιείται στα τεχνητά νύχια είναι τόσο ισχυρή, που θα μπορούσε να «σηκώσει» έως και δύο κιλά βάρους, ενώ ο μεθακρυλικός μεθυλεστέρας έχει εφαρμογές ακόμα και στο... τσιμέντο και τα πλαστικά!

 

 

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες παρατηρούν ότι τα νύχια τους κιτρινίζουν και σπάνε μόλις το τεχνητό μανικιούρ αφαιρεθεί. Αν και πολλοί αποδίδουν αυτό το γεγονός στο ότι τα νύχια δεν «αναπνέουν» όσο υπάρχει το μόνιμο ή ημιμόνιμο μανικιούρ, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δηλητηριώδης ουσία είναι αυτή που κάνει την ζημιά και συνιστούν σε όλες να αποφεύγουν τις φθηνές λύσεις και να ρωτούν τους ειδικούς πριν φτιάξουν τα νυχάκια τους.

 

 

Μάλιστα, κινδύνους διατρέχουν και οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς εκτίθενται σε ουσίες που προκαλούν δερματίτιδα, διάφορα νευρολογικά συμπτώματα και πολλές μορφές καρκίνου.

 

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com