Σόου Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για τους Μπακς

Το Τορόντο έβαλε τέλος στο σερί πέντε νικών του Μιλγουόκι. Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Ράπτορς νίκησαν 123-116 τους Μπακς στο Μιλγουόκι, ωστόσο τα «ελάφια» παραμένουν στην κορυφή της Ανατολής με 27 νίκες και 11 ήττες.

 

Ο "Giannis" έκανε τα... πάντα για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, καθώς αγωνίστηκε για 40 λεπτά και είχε απολογισμό 43 πόντους (με 13/20 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 8/11 βολές), 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 6 λάθη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς παίκτης των Μπακς δεν είχε απολογισμό τουλάχιστον 40 πόντους και 15 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι μετά το 1975 και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ωστόσο η εμφάνιση του "Greek Freak" δεν ήταν αρκετή και το Μιλγουόκι γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του από ομάδα της Ανατολής, καθώς και την πρώτη φετινή ήττα του από τους Ράπτορς, αφού μετρούσε μόνο νίκες στις πρώτες δύο αναμετρήσεις τους.

 

Στο μεταξύ, στο «στρατόπεδο» του Τορόντο, οι Καουάι Λέοναρντ και Πασκάλ Σιακάμ πέτυχαν από 30 πόντους, ενώ ο Σερζ Ιμπάκα πρόσθεσε 25, με αποτέλεσμα οι Ράπτορς να πάρουν τη νίκη και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 29-12.

 

Στο μεταξύ, το Γκόλντεν Στέιτ νίκησε 127-123 τους Κινγκς στη... «μονομαχία» τριπόντων που έγινε στο Σακραμέντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες ευστόχησαν μαζί σε 41 σουτ τριών πόντων, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στην Ιστορία του NBA που και οι δύο ομάδες σημείωσαν τουλάχιστον 20 τρίποντα: οι Ουόριορς είχαν 21/47, ενώ οι Κινγκς 20/36.

 

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, καθώς πέτυχε 42 πόντους (με 10/20 τρίποντα), ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κέβιν Ντουράντ με 29. Ο Μπάντι Χιλντ οδήγησε επιθετικά το Σακραμέντο με 32 πόντους (και 8/13 τρίποντα), ενώ ο Τζάστιν Τζάκσον πρόσθεσε 28, την ώρα που ο Κώστας Κουφός δεν χρησιμοποιήθηκε.

 

Τέλος, το Πόρτλαντ νίκησε 110-101 το Χιούστον, «σπάζοντας» το σερί των έξι επιτυχιών των Ρόκετς, ωστόσο η... είδηση είναι ότι οι Μπλέιζερς έβαλαν τέλος στο σερί σκοραρίσματος του Τζέιμς Χάρντεν. Ο γκαρντ του Χιούστον είχε πετύχει τουλάχιστον 40 πόντους στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια της ομάδας του, ωστόσο στον αγώνα με το Πόρτλαντ... σταμάτησε στους 38.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ