Κύπρος, φυσικό αέριο, προκλήσεις, Τουρκία, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Το σοβαρό κράτος της Κύπρου

Η Κύπρος γι’ ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως είναι πολύ σοβαρότερο κράτος, με πιο υπεύθυνους πολιτικούς, σε σύγκριση με την Ελλάδα.

 

Κι αυτό διότι ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σήμερα (21/2/2018) το πρωί, τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις που λήφθηκαν χθες στη σύσκεψη του με τους αρμόδιους υπουργούς. Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν, είναι να θέσει ο πρόεδρος το όλο ζήτημα στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνέλθει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Το θέμα έχει εγγραφεί από τη Λευκωσία στην ημερήσια διάταξη στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ πριν από την ανανέωση της Navtex, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του αθηναϊκού πρακτορείου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ.

 

Αντιθέτως στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς εκ των υστέρων και μεσούσης της διαπραγμάτευσης για την ονομασία τν Σκοπίων, ενώ προσφάτως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο για να ενημερωθεί για το επεισόδιο στα Ίμια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ