«Αν το σπίτι έχει αυτό το χαρακτηριστικό, δεν υπάρχει περίπτωση να το νοικιάσεις»

Πέρα από το Airbnb υπάρχουν ιδιοκτήτες που συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους με τον κλασικό τρόπο. Μακροπρόθεσμα. Για να μπορέσει να νοικιάσει, όμως, κάποιος το σπίτι του πρέπει να γνωρίζει και τα μυστικά…

 

Μυστικά που έχουν να κάνουν με αυτά που συνήθως προτιμούν ή απορρίπτουν με τη μία οι ενοικιαστές.

 

Σύμφωνα με ειδικούς του real estate όταν πρόκειται είτε για μονοκατοικίες, είτε για διαμερίσματα, υπήρχε κάτι που μπορεί να διώξει με τη μία τους ενοικιαστές.

Ενας ιδιοκτήτης μπορεί να να νομίζει ότι έχει το τέλειο σπίτι, με έναν υπέροχο κήπο, βεράντα και όμορφα πορτοπαράθυρα, να έχει επίσης μια ολοκαίνουργια μοντέρνα κουζίνα και ανακαινισμένα μπάνια. Μπορεί, όμως μια λεπτομέρεια στη διαρρύθμιση του σπιτιού να διώξει τους επίδοξους ενοικιαστές.

 

Ποια είναι αυτή η λεπτομέρεια; Το σημείο του σπιτιού στο οποίο βρίσκεται η κουζίνα.

 

Σύμφωνα με τον εν λόγω ειδικό του real estate αν η κουζίνα βρίσκεται ουσιαστικά στην… είσοδο του σπιτιού, σε σημείο δηλαδή εμφανές με το που μπαίνεις στο σπίτι τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι ενοικιαστές ή και οι επίδοξοι αγοραστές, το πιο πιθανό είναι ότι θα απορρίψουν με τη μία το σπίτι που έχει την κουζίνα… φάτσα κάρτα, με το που μπαίνεις.

 

Και αυτό γιατί όπως λέει ο ειδικός του real estate «οι ενοικιαστές θα σκεφτούν αμέσως ότι πρέπει να έχουν πάντα, μα πάντα την κουζίνα τους καθαρή, έτσι ώστε αν τους χτυπήσει κάποιος… απρόσκλητος την πόρτα να μπορούν να του ανοίξουν χωρίς να ντρέπονται για τυχόν ακαταστασία στην κουζίνα».

 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μια κουζίνα σε ένα τέτοιο σημείο του σπιτιού δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα που πραγματικά αξίζει να ξοδέψει ένας ιδιοκτήτης χρήματα προκειμένου είτε να κλείσει με κάποιον τρόπο την κουζίνα, να την απομονώσει από τον υπόλοιπο χώρο, είτε να αλλάξει εντελώς τη διαρρύθμιση.

iefimerida.gr