Στ. Αραχωβίτης: «Τέλος στο καθεστώς ομηρίας των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης»

Στη μονιμοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού 5ετούς υποχρέωσης αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης:

«Μια υπόσχεση και ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων Πυροσβεστών υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση, με τη δημοσίευση στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως” της ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης. Η ένταξη γίνεται αυτοδικαίως στο μόνιμο προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση, ενώ ως ημερομηνία της ένταξης ορίζεται η 1η Απριλίου 2018. Να σημειώσουμε ότι οι εντασσόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους μόνιμους πυροσβέστες, μισθολογικά, βαθμολογικά κλπ.

 

 

Το καθεστώς ομηρίας και ο διαχρονικός εμπαιγμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων επιτέλους τελειώνουν. Η ασφάλεια της χώρας ενισχύεται με πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, την ίδια στιγμή που επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα στο εργασιακό καθεστώς 2.000 και πλέον συμπολιτών μας, εξαιρώντας τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων. Η δέσμευση γίνεται πράξη και μάλιστα νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς» υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.

 

 

.ert.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ