Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον. Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για 30χρονο άνδρα από την Κίσαμο ο οποίος έμενε στο Μάλεμε. O προσαχθείς είναι αγρότης και πατέρας δύο παιδιών και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

 

 

Ο δράστης φέρεται να έκλεισε την αναπνοή της Αμερικανίδας βιολόγου κι αφού την σκότωσε, την έβαλε στο αγροτικό του και τη μετέφερε σε άλλο σημείο.

 

 

Πώς εντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης

 

 

Ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στα χέρια των αστυνομικών. Ο 30χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στα έγκατα μιας παλιάς γερμανικής πυριτιδαποθήκης στο Μάλεμε.

 

 

Ο 30χρονος εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Σούζαν Ίτον, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

 

 

Ο 30χρονος που κατοικεί στο Μάλεμε αλλά κατάγεται από την Κίσαμο ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρό του.

 

 

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ