Στα τέσσερα λοιπόν και μια καρέκλα δώρο (video)

Σαν σήμερα, 3 χρόνια πριν, το ελληνικό κοινοβούλιο έζησε μια ακόμα στιγμή υψίστης ντροπής και ευτελισμού. Ο Πάνος Καμένος απευθυνόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους είπε το αλησμόνητο «Στα τέσσερα εσείς»

 

Του Γιώργου Τέσση

Ήταν ο καιρός που ο Πάνος Καμένος έχοντας αυτοανακηρυχθεί σε μέγα πατριώτη και ορκιζότανε ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστεί με αυτούς που είχαν υπογράψει έστω και ένα μνημόνιο. Τότε που αποκαλούσε όλους εμάς που καταλαβαίναμε την πραγματικότητα και δεν είχαμε αυταπάτες, γερμανοτσολιάδες, προδότες και προσκυνημένους.

 

Λίγες μέρες αργότερα ο Πάνος Καμένος θα έλεγε στη βουλή το περίφημο ΝΑΙ, στο νέο αχρείαστο μνημόνιο που έφερε αυτός, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετά τις γελοιότητες της «σκληρής» διαπραγμάτευσης. Ο Πάνος Καμένος από διώκτης των αντιμνημονιακών, βρέθηκε να υπογραφεί τα πάντα ώστε να κερδίσει την παραμονή του στην εξουσία.

 


 

 

Όταν ένας πολιτικός βόθρος όπως ο Πάνος καμένος βρίσκεται στην εξουσία, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια. Βάζει στρατιωτικές στολές με πουλάδες πιλότου και βατραχανθρώπου. Τα παιδικά τραύματα που κουβαλάει, βρήκαν την ευκαιρία να βρουν γιατρειά. Βόλτες με ελικόπτερα, ταρατατζούμ και παρελάσεις.

 

Ο Πάνος ζει το όνειρο του. Ψώνια με αυτοκίνητα της πρεσβείας στα ακριβότερα μαγαζιά του Λονδίνου, μπιλιές σε ρουλέτες και βόλτες στο Μονακό. Όμως δυστυχώς η γελοιότητα δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Δύο Έλληνες αξιωματικοί βρίσκονται στα χέρια των τούρκων και την ίδια ώρα η αριστερά ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της από το 1945, δηλαδή να παραδώσει την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς.

 

Η περίοδος των μνημονίων πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους. Παραδώσαμε το μέλλον των παιδιών μας σε ανθρώπους όπως ο Τσίπρας, ο Καμένος, ο Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης. Οι δύο τελευταίοι τουλάχιστον τις αντιμνημονιακές παλαβομάρες που έλεγαν τις πίστευαν. Οι υπόλοιποι όμως δεν είχαν αυταπάτες. Ήξεραν ότι κατέστρεφαν τις προσπάθειες των Ελλήνων αλλά μπροστά στη μανία τους να σκαρφαλώσουν στις καρέκλες της εξουσίας δεν υπολόγιζαν τίποτα.
Προσωπικά δεν είχαν ποτέ καμία αμφιβολία για την Αριστερά και τις προθέσεις της. Αυτό που με πείραξε περισσότερο ήταν ο Καμένος που έπαιξε με τις έννοιες του πατριωτισμού και της αγάπης για την Πατρίδα για μια κωλοκαρέκλα…

 

Υ.Γ. Οι χαρακτηρισμοί μου είναι πολιτικοί και όχι κυριολεκτικοί με την ίδια ακριβώς έννοια που ο Καμένος προέτρεπε τους πολίτες να λιντσάρουν τον Πάχτα.