ΣτΕ: Δεν παγώνει η έρευνα για τη Νοvartis παρά την αγωγή κακοδικίας της Ράικου

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, αποφάνθηκε πως η έρευνα για τη Νovartis δεν θα πρέπει να παγώσει, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς που προβάλουν στην αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της κατά της νυν εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της που διενεργούν την έρευνα, από τους οποίους ζητούν συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. 

 

Το δικαστικό συμβούλιο απαντώντας στο ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της.

 

 

Επίσης, η κ. Σταθέα ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς και ούτε ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου. 

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει και την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της, απορρίπτοντας το αίτημα που είχε καταθέσει ο γιατρός, σύζυγος της κ. Ράικου μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στην υπό έρευνα δικογραφία της Novartis.

 

Πηγή: zougla.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ