Το ΣτΕ για το Survivor

Την ώρα μετάδοσης της εκπομπής Survivor καλείται να κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διένεξη ΕΣΡ - ΣΚΑΙ ήρθε στο ανώτατο δικαστήριο το οποίο ουσιαστικά θα κρίνει για το αν οι ανήλικοι θα χρειάζονται τη συναίνεση των γονέων τους για να δουν Survivor.

 

 

Ήδη το ΕΣΡ, με την απόφαση 185/2017, επέβαλε στον ΣΚΑΙ την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

 

 

Από τη πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός σε προσφυγή στο ΣτΕ, αναφέρει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την εκπομπή που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

 

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που κατέθεσε, στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί.

 

 

 

.news247.gr