Στην Καλαμάτα υπέγραψε με τη Γιουβέντους ο Ρονάλντο!

Από χθες το απόγευμα -και επίσημα πλέον- αρχίζει μια νέα εποχή για την ποδοσφαιρική καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μετακίνηση στην Γιουβέντους ή, η «μεταγραφή του αιώνα» στην, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, είναι γεγονός.

 

Ο πεντάκις κορυφαίος παίκτης του κόσμου έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσέφερε η «Μεγάλη Κυρία», αποχωρώντας από τους «μερένγκες» μετά από δέκα χρόνια (πήγε στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2008 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

 

Πλουσιότερος κατά 30 εκατ. ευρώ ο Ρονάλντο

Η μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας αποτελεί την πέμπτη ακριβότερη όλων των εποχών στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έναντι 105 εκατ. ευρώ.

 

Ο Πορτογάλος άσος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τους «μπιανκονέρι», το οποίο θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 30.000.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στη Ρεάλ Μαδρίτης με 451 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τη «Βασίλισσα» πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Το μήνυμά του στο site της Ρεάλ Μαδρίτης

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης ο εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα της Ρεάλ:

 

«Αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην πόλη ήταν ίσως τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου. Eχω μόνο συναισθήματα τεράστιας ευγνωμοσύνης για αυτόν τον σύλλογο, για το ποδόσφαιρο και για την πόλη. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω όλους αυτούς για την αγάπη τους και την αγάπη που έλαβα από τον κόσμο. Ωστόσο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και για αυτό ζήτησα από τη διοίκηση να δεχθεί τη μεταγραφή μου. Αισθάνομαι με αυτό τον τρόπο και ζητώ από όλους, και ιδιαίτερα από τους οπαδούς μας, να με καταλάβουν. Πέρασαν εννιά υπέροχα χρόνια. Ηταν μια συναρπαστική περίοδος για μένα, αλλά ξέρω πολύ καλά και δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο απόλαυσα εδώ το ποδόσφαιρο, με μοναδικό τρόπο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει την καρδιά μου και την οικογένειά μου, έτσι περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στον σύλλογο που έδιναν και την ψυχή τους για να λειτουργούν όλα με κάθε λεπτομέρεια. Φεύγω, αλλά αυτή η φανέλα και το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μου, όπου κι αν βρίσκομαι».

 

 

Πανικός για μια σέλφι με τον Ρονάλντο στο Costa Navarino

Η ιστορική μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουβέντους επισφραγίστηκε στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Costa Navarino. Εκεί, έφτασε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πορτογάλο για να πέσουν οι υπογραφές.

 

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε στην περιοχή της Μεσσηνίας και την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα «Costa Navarino» της Πύλου για να περάσει ευχάριστα της διακοπές του πριν από ακόμα μία απαιτητική σεζόν. Μάλιστα, είχε καταστρωθεί «ειδικό σχέδιο» μέσω καθημερινών συσκέψεων προκειμένου ο Κριστιάνο να προστατευτεί από τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Πολλοί ένοικοι του ξενοδοχείου έδωσαν πραγματικές μάχες για να αποτυπώσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα της διαμονής του, τρέχοντας μέσα από θάμνους και παρτέρια για ένα μοναδικό αυτόγραφο! Αντίπαλοι των προσπαθειών τους βέβαια οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι είχαν αποκλειστική αρμοδιότητα να κάνουν απαρατήρητη την διαμονή του Πορτογάλου άσου, δίχως οι ίδιοι να μπορούν να βγάλουν προσωπικές φωτογραφίες μαζί του μιας και η αρχή της εχεμύθειας είναι απαράβατη.

 

Οι Ιταλοί «κυνήγησαν» τον Κριστιάνο!

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το… κυνήγι Ιταλών στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που όταν εντόπισαν τον Ρονάλντο θέλησαν να έχουν μαζί του φωτογραφικά σουβενίρ και να… αλιεύσουν λαβράκι για την διαφαινόμενη προ μερικών ημερών μετακόμισή του στην «Γηραιά Κυρία».

 

Οι πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι σε δύο περιπτώσεις τον «ξεσπίτωσαν» αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από το δείπνο του, με τον 34χρονο σούπερ σταρ πάντως να κατανοεί πως λόγω της καταγωγής πολλών από το Τορίνο η «τρέλα» προς το πρόσωπό του υπήρξε φυσιολογική.

 

 

Ο Κριστιάνο έπαιξε και λάτρεψε το μπόουλινγκ ζητώντας να υπάρξει ειδικός χώρος και στο σπίτι του για να περνά χρόνο με τα παιδιά του, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να επισκεφτεί την διάσημη παραλία της «Βοϊδοκοιλιάς». Όσον αφορά την αναχώρησή του από την Μεσσηνία, αυτή εξακολουθεί να είναι «επτασφράγιστο μυστικό».

Ρονάλντο και Ανιέλι έδωσαν τα χέρια σε ελληνικό έδαφος!

Η παρασκηνιακή κορύφωση της μεταγραφής βέβαια έγινε την Τρίτη (10/7) όταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με την σύντροφό του Ντενίζ Ακανίν πραγματοποίησαν ταξίδι-αστραπή στην Καλαμάτα και την «Βίλα Μεθώνη» καταφτάνοντας στην σουίτα του Κριστιάνο των 630 τετραγωνικών μέτρων για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, που στην συνέχεια της ημέρας έφεραν τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

 

Η «As» δημοσίευσε φωτογραφίες από την ιστορική αυτή μέρα, με τον Ρονάλντο να χαλαρώνει πριν το deal παίζοντας με το γιο του, έχοντας στο πλευρό του εκτός από τη σύντροφό του Τζορτζίνα και τη μητέρα του. Στις φωτογραφίες θα δείτε επίσης το ελικόπτερο (λογικά του Ανιέλι) αλλά και τους ανθρώπους ασφαλείας του ξενοδοχείου που ήταν σε εγρήγορση τις μέρες παραμονής του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

 

Πηγή: protothema.gr/eleftherostypos.gr