Στο ελάχιστο η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Mείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε η Vox Pop Analysis και δημοσιεύει η εφημερίδα Documento.

 

 

Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται μετά από εκείνη της Prorata που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών όπου δείχνει την διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%

 

 

Η δημοσκόπηση της Vox Pop διεξάχθηκε από τις 12 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, μετά την ομιλία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η ψαλίδα, σύμφωνα με την έρευνα, έχει κλείσει και διαμορφώνεται στο 3,5% (σ.σ. τον Ιούλιο, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ήταν στο 4,6%).

 

 

Στην ερώτηση “Αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε”, το 29,5% απαντά Νέα Δημοκρατία, το 26% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 8,1% τη Χρυσή Αυγή, το 5,6% το ΚΙΝΑΛ και το 4% το ΚΚΕ. Κάτω από το 3% και την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται εννιά κόμματα: το Ποτάμι με 0,4%, οι ΑΝΕΛ με 0,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,3%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, η Νέα Δεξιά με 1,4%, η ΜέΡΑ25 με 1,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1% και η ΛΑΕ με 1%. Τα λοιπά κόμματα παίρνουν ποσοστό 3,9% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται πολύ ψηλά με ποσοστό 12,2%.

 

 

Μεγάλη αποδοχή δείχνει η δημοσκόπηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ. Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού το 36,55% έχει θετική άποψη και μάλλον θετική το 19,37%, για την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ θετική και μάλλον θετική έχει το 38,82% και 23,8% αντίστοιχα.

 

 

Πηγή: altsantiri.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ