Στους πρώτους του 2018 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων (εικόνες)

Ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής όμιλος Νοτίου Ελλάδος για το 2018. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της «Βραδιάς των πρώτων 2018» όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του Ομίλου.

 

 

«Στην απόλυτη γιορτή της ιστιοπλοϊκής οικογένειας, στην «Βραδιά των πρώτων 2018» συναντήθηκαν χθες, 18 Φεβρουαρίου 2019, οι άνθρωποι που έγραψαν, γράφουν και θα γράψουν την ιστορία του αθλήματος της ιστιοπλοΐας.

 

 

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με σκοπό την βράβευση των ιστιοπλόους μας που το 2018 κατέκτησαν 25 μετάλλια σε Ολυμπιακές, Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές και άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και τους πρωταθλητές ομίλους της Ελλάδας.

 

 

Στην γιορτή, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Δ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε Σπύρος Καπράλος, πολλοί επίσημοι, σύσσωμο το ΔΣ. της Ε.Ι.Ο και πλήθος κόσμου.

 

 

Σε μια πολύ ζεστή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πολύ μεγάλα ονόματα, που δόξασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα από το 1960 μέχρι και το 1990, βράβευσαν αθλητές και ομίλους και βραβεύτηκαν από την Ε.Ι.Ο. για την προσφορά τους στο χώρο. Ανάμεσά τους ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος το 1960 κατέκτησε στη Ρώμη, μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη, το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το σκάφος κατηγορίας Dragon, αλλά και οι μετέπειτα ολυμπιονίκες Τάκης Κουλιγκάς, Τάσος Μπουντούρης, Άρης Ραπανάκης, Δημήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης.

 

 

Οι όμιλοι που αναδείχθηκαν πρωταθλητές της κάθε μιας από τις 7 περιφέρειες της Ελλάδας, τιμήθηκαν από την Ε.Ι.Ο. σε μια ξεχωριστή απονομή. Ήταν η επιβράβευση της ομοσπονδίας στους καλύτερους από τους 167 ομίλους της που αποτελούν τα ζωτικά κύτταρα του ιστιοπλοϊκού οργανισμού.

 

 

Πρωταθλητής όμιλος Νοτίου Ελλάδος το 2018 αναδείχθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων και παρέλαβε το βραβείο του δια του πρόεδρου του Διονύση Καραπιπέρη.

 

 

Το βραβείο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας, την περιοχή μας και τους ανθρώπους του ομίλου και ανήκει σε όλους όσους βοήθησαν για να το κατακτήσουμε. Ιδιαίτερα όμως στους αθλητές και τους γονείς τους, τον προπονητή, τους χορηγούς και τους φορείς της πόλης μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ