"Συγκλονιστήκαμε όλοι με τη νεκρή χελώνα στο Λουτράκι"!

Μπροστά σ’ ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί άνθρωποι οι οποίοι έκαναν την βόλτα τους στην κεντρική παραλία της πόλης του Λουτρακίου, καθώς τα κύματα είχαν ξεβράσει στην ακτή μια θαλάσσια χελώνα (πιθανότατα) καρέτα-καρέτα.

 

Η Φαίη Μαστροδημήτρη, με καταγωγή από την Άρτα, που ζει και εργάζεται εδώ και ένα χρόνο στο Λουτράκι, περιγράφει στο loutraki365.gr, πώς έζησε το περιστατικό.

 

"Περπατούσα στο πεζοδρόμιο στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου, όταν ξαφνικά, άκουσα το αγροτικό του Δήμου να κορνάρει. Ήθελε να ανέβει στο πεζοδρόμιο... Ξαφνικά, το βλέπω να σταματά δίπλα από την καφετέρια "Ελ Νίνιο" ενώ ταυτόχρονα είδα 3-4 ανθρώπους μαζεμένους. Πλησίασα και είδα ότι υπήρχε μια χελώνα στη θάλασσα νεκρή", αναφέρει η Φαίη Μπασοδημήτρη στο loutraki365.gr.

 

 

Και συνεχίζει: "Ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν πως την ξέβρασε η θάλασσα. Κάποιοι είπαν, ότι ίσως να έφαγε πλαστική σακούλα που πιθανώς να την πέρασε για φαγητό. Κάποιοι άλλοι, είπαν ότι ίσως να την χτύπησε προπέλα από κάποιο διερχόμενο πλοίο".

 

Σε 5 λεπτά οι υπάλληλοι του Δήμου, βρέθηκαν στο σημείο - Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από τους υπαλλήλους του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, για την απομάκρυνση της χελώνας από την ακτή. Όπως τονίζει η Φαίη στο loutraki365.gr, "Οι δύο υπάλληλοι του Δήμου που είχαν έρθει με το όχημα του Δήμου, κατέβηκαν στην παραλία, έδεσαν την χελώνα από το ένα πόδι και την τράβηξαν στα βότσαλα. Μετά, τηλεφώνησαν στους συναδέλφους τους, για να φέρουν το γερανάκι στο σημείο, καθώς η χελώνα ήταν πολύ βαριά. Σε 5 λεπτά, ήρθε και το γερανάκι. Άνοιξαν το γερανό, σήκωσαν τη χελώνα και την έβαλαν στην καρότσα του αγροτικού! Στην συνέχεια, κάποιος από τους υπαλλήλους, μας είπε να ενημερώσουμε το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση".