Σύλληψη τριών ατόμων για χρήση ''κράχτη'' στην Κορινθία

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Κορινθίας που αποτελούνταν από τους κ.κ. Νέγρη Δημήτριο, Μίκο Παναγιώτη, Σταμάτη Παναγιώτη και Αρναουτόπουλο Γεώργιο, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή των Αθικίων Κορινθίας εντόπισαν ηχομιμητική συσκευή με σκοπό την προσέλκυση πουλιών (κράχτη).

 

Διαπίστωσαν ότι ο κάτοχός της δεν βρισκόταν εκεί, οπότε έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση περιμένοντας τον να εμφανιστεί. Όμως έως και το μεσημέρι ο δράστης δεν εμφανίστηκε και οι θηροφύλακες κατάσχεσαν τον κράχτη και υπέβαλαν την σχετική μήνυση κατ’ αγνώστου στο Δασαρχείο Κορίνθου.

 

Το ίδιο κλιμάκιο θηροφυλάκων περί ώρα 03.00 του Σαββάτου 15/9/18 εντόπισε και άλλη ηχομιμητική συσκευή (για ορτύκια) στην περιοχή ‘Κοκκινιά’ του Δήμου Σικυωνίων και άμεσα έθεσαν και αυτήν την περιοχή υπό παρακολούθηση. Γύρω στις 06.00 εμφανίστηκε αγροτικό όχημα από το οποίο αποβιβάστηκαν τρία άτομα, τα οποία κατευθύνθηκαν αμέσως στον κράχτη τον οποίο και πήραν στα χέρια τους. Αμέσως όμως οι θηροφύλακες παρενέβησαν κάνοντας γνωστή την παρουσία τους και τα άτομα αυτά τους ομολόγησαν ότι ο κράχτης είναι δικός τους. 

 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Α/Τ Κιάτου στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, όπου και παρέμειναν εκεί έως το πρωί. Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας με εντολή του όρισε τακτική δικάσιμο, αφήνοντάς τους ελεύθερους.

 

Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν την ηχομιμητική συσκευή και υπέβαλαν σχετική μήνυση εναντίον τους στο Δασαρχείο Κορίνθου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ