Συνελήφθη Αστυνομικός Υποδιευθυντής στο πλαίσιο του Αυτοφώρου!

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κέρκυρας και διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος συνελήφθη χθες με την αυτόφωρη διαδικασία ύστερα από μήνυση δύο πολιτών, κατοίκων της περιοχής Σπαρτερών, για απρόκλητη επίθεση σε βάρος ενός εκ των δύο.

 

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Σύμφωνα με τους μηνυτές, ο αξιωματικός πλησίασε τον έναν από τους δύο με απειλητικές διαθέσεις και του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ελαφρά τραύματα. Αφού ο ένας από αυτούς μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για τις πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια οι πολίτες κατέθεσαν μήνυση με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία. Στη συνέχεια, μήνυση σε βάρος του πολίτη που τον κατήγγειλε κατέθεσε ο αξιωματικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε χτυπήματα και βρισκόταν σε άμυνα.

 

Για να διαπιστωθεί η αλήθεια παραγγέλθηκαν πραγματογνωμοσύνες τόσο για τον αστυνομικό όσο και για τον πολίτη.

 

Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον αξιωματικό για να διερευνηθεί η υπόθεση και πειθαρχικά.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ