Τα μέρη που γυρίστηκαν όλες οι σκηνές του La Casa De Papel που έχει προκαλέσει φρενίτιδα Παγκοσμίως

Το La Casa De Papel ή αλλιώς Money Heist ή στα Ελληνικά «Η Τέλεια Ληστεία» έχει κάνει τρομερή εμπορική επιτυχία, χάρη στην δημοσιότητα που πήρε από την προώθηση του Netflix

Στην ουσία πρόκειται για μια Ισπανική παραγωγή που το Netflix αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα τόσο για τους 2 κύκλους που έχουν ήδη βγει όσο και για μελλοντικά επεισόδια – με τις φήμες να λένε ότι ετοιμάζεται ήδη ο 3ος κύκλος.

Που όμως έχουν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα του Casa De Papel; Που βρίσκεται το αγρόκτημα με την βίλα που γίνονται τα μαθήματα από τον professor – καθηγητή;

Γυρίστηκε στα αλήθεια η σειρά στο νομισματοκοπείο ή κάπου αλλού;

Πάμε να τα δούμε όλα σκηνή σκηνή…

Νομισματοκοπείο

Η περισσότερη ώρα του casting αλλά και της σειράς έχει πραγματοποιηθεί στους εσωτερικούς χώρους του Νομισματοκοπείου. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό ΔΕΝ είναι το Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης!

Η διοίκηση του Νομισματοκοπείου δεν έδινε άδεια για τα γυρίσματα για λόγους ασφαλείας, οπότε η παραγωγή έπρεπε να επιλέξει ένα άλλο κτήριο.

 

 

Τα γυρίσματα από τους εσωτερικούς χώρους του Νομισματοκοπείου, εκεί δηλαδή που γίνεται η ομηρία και διαδραματίζεται η περισσότερη ώρα της σειράς, έχουν γίνει στο κτήριο του Ανώτατου Συμβούλιου Επιστημονικής έρευνας – Το μεγαλύτερο δημόσιο ίδρυμα στην Ισπανία που βρίσκεται κι αυτό στην Μαδρίτη (στα Ισπανικά: Centro Superior de Investigaciones Científicas)

 

 

Πλέον έξω από τους χώρους του CSIC μαζεύονται χιλιάδες κόσμου όπου φωτογραφίζονται στους χώρους που θαύμασαν τους ήρωές τους!

Όμως στους χώρους του Νομισματοκοπείου έχουν γυριστεί όλες οι εξωτερικές σκηνές καθώς επίσης και η σκηνή που οι ληστές βγαίνουν στην ταράτσα μαζί με τους ομήρους (η σκηνή που πυροβολείτε ο Αρτουρίτο – ναι αυτός που όλοι θα θέλαμε η σφαίρα να βρει στόχο!)

 

 

 

 

Το αγρόκτημα που γίνεται η εκπαίδευση

 

 

Η εκπαίδευση από τον Professor και η τέλεια σχεδίαση της ληστείας, γίνεται σε ένα αγρόκτημα στο Τορελοδόνες, 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Μαδρίτης και 105 χιλιόμετρα από το Τολέδο που αναφέρεται στην σειρά. Το κτήριο που γίνονται τα γυρίσματα, η εκπαίδευση καθώς και η ξεκούραση των ληστών στο Τορελοδόνες λέγεται Finca El Gasco.

 

 

 

 

Εδώ γίνονται συχνά κι άλλες δεξιώσεις όπως γάμοι, εκδηλώσεις, κτλ. Σ’αυτό το κτήριο οργανώθηκε το σχέδιο της τέλειας λήστειας, όπου ο καθηγητής δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Το κτήριο είναι χτισμένο εξ’ολοκλήρου από πέτρα γρανίτη από τα λατομεία του Berrocal και περιβάλλεται από ρουστίκ κήπους. Είναι διώροφο ενώ η συνολική του επιφάνεια είναι 1.400 μέτρα. Διαθέτει 11 δωμάτια, 5 μπάνια, κουζίνες και κήπο. Το αγρόκτημα κοστίζει 4.500.000€ αλλά η τιμή λόγω της μεγάλης αναγνωρισιμότητας από την ταινία, έχει πάρει τεράστια αύξηση!

 

 

Η φωτογραφία με το τζάκι που εκεί μπροστά γυρίστηκε η σκηνή με τον Professor και τον Berlin να τραγουδάνε αγκαλιασμένοι το Bella Ciao, το βράδυ πριν τη ληστεία.

 

 

Εκτύπωση χρημάτων

Οι σκηνές που η Ναϊρόμπι ελέγχει και εκτυπώνει τα χρήματα, έχουν γίνει στο τυπογραφείο της ABC NEWS MADRID καθώς το νομισματοκοπείο δεν έδινε άδεια για λόγους ασφαλείας και πρωτοκόλλου!

Έτσι, για να γίνει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται, τα γυρίσματα έχουν γίνει στο πιεστήριο της ABC NEWS, αλλάζοντας το χαρτί της εφημερίδας με ειδικό χαρτί που να προσομοιάζει τα χαρτονομίσματα!

 

 

Η μάντρα με τα αυτοκίνητα

 

 

Ο Professor έπρεπε να πάει σε μια μάντρα με αυτοκίνητα, όπου είχε καταλήξει το παλιό του SEΑΤ, για να καλύψει τα ίχνη DNA του. Η μάντρα αυτή βρίσκεται στο EL Choque του Desguaces και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές άλλες σειρές και ταινίες!

 

 

Το σπίτι της επιθεωρήτριας Μουρίγιο

Το σπίτι που ζει η επιθεωρήτρια Μουρίγιο με τη μητέρα και την κόρη της, βρίσκεται στο Calle San Juan de la Cruz στην Villanueva de la Canada της Μαδρίτης. Εκεί ο Professor θα μεταβεί για να σκοτώσει την μητέρα της επιθεωρήτριας επειδή τον έχει καταλάβει αλλά τελευταία στιγμή καταλαβαίνει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και ότι δε θυμάται τίποτα!

 

 

 

Άλλα σημεία του Casa De Papel που πρέπει να επισκεφθείτε στη Μαδρίτη

Αν είστε λάτρεις της σειράς και βρεθείτε για ένα ταξίδι στην Μαδρίτη, τότε σίγουρα πρέπει να παρεβρεθείτε στην οδό Calle Del Oro 51 – είναι η διεύθυνση που όλα ξεκίνησαν – εκεί που ο Professor βρίσκει την Τόκιο και την πείθει για το σχέδιό του!

Ένα άλλο σημείο με ιδιαίτερη σημασία είναι ο δρόμος που ο Professor ξεκλειδώνει ένα περιπολικό και στέλνει ψεύτικο σήμα από τον ασύρματο με στόχο να παραπλανήσει τους αστυνομικούς και να κερδίσει χρόνο!

Αυτό το σημείο είναι στην οδό Calle del Labrador 7. Και τα 2 σημεία είναι στο κέντρο της Μαδρίτης.

 

 

Τελευταία σκηνή

 

 

Η τελευταία σκηνή δείχνει την επιθεωρήτρια Μουρίγιο να έχει πάει στο Μπαλί και να ψάχνει τον καθηγητή, που τελικά τον βρίσκει σε ένα μπαρ να απολαμβάνει το cocktail του! Στην πραγματικότητα αυτή η σκηνή έχει γυριστεί στην Ταϊλάνδη!

Αυτά είναι τα μέρη που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της δημοφιλής σειράς Casa De Papel.

Αν βρεθείτε στην Μαδρίτη και είστε φαν της σειράς, μην παραλείψετε να τα επισκεφθείτε!

Bonus: Δείτε και ένα βίντεο με σκηνές πίσω από τα γυρίσματα: