Τα «πάνω κάτω» έρχονται στα σχολεία όλης της χώρας - Ποιοι προάγονται, τι γίνεται με τους μετεξεταστέους

Αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια και τα κολέγια, τα στελέχη εκπαίδευσης, την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την πρόσληψη αναπληρωτών, φέρνει το σχέδιο νόμου, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στις δομές λειτουργίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

 

 

Οι αλλαγές αφορούν τους μαθητές σε Α’ και Β’ Λυκείου, και τις επαναληπτικές εξετάσεις που δίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, από όσους μαθητές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο μέσο όρο.

 

Οι εξετάσεις αυτές καταργούνται τον μήνα Σεπτέμβριο και πλέον θα διενεργούνται κάθε Ιούνιο. Οι εξετάσεις αφορούν στους μετεξεταστέους της Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα διεξάγονται μόνο σε κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις.

 

Πιο αναλυτικά, εάν μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου δεν έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 9,5 σε μαθήματα, θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο. Οι δε εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα αφορούν κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα, σε μαθητές που λόγω ανωτέρας βίας δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

 

Στόχος του υπουργείου είναι οι προαγωγικές εξετάσεις να τοποθετούνται χρονικά αμέσως μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, είναι η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

 

Για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, τα τελευταία μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.