Τα πράγματα που χρειάζεσαι στο κομοδίνο σου για καλύτερο ύπνο!

Τα σωστά αντικείμενα ενός κομοδίνου μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τον ύπνο σας.

 

 

Τα κομοδίνα των περισσότερων από εμάς ανήκουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: Είτε είναι γεμάτα με άχρηστα πράγματα που έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας, είτε είναι κάτι που δεν χρησιμοποιείται.

 

 

Συγκρίνετε τι έχετε εσείς στο κομοδίνο σας με τα βασικά είδη που βάλαμε στη λίστα μας, και θα δείτε ότι θα ξυπνάτε ανανεωμένες με αυτές τις μικρές αλλαγές.

 

 

Ενα καλό βιβλίο

Οταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και παλεύετε να σας πάρει ο ύπνος, το να κλείσετε το φως δεν λειτουργεί πάντα. Ενας σίγουρος τρόπος να νυστάξετε είναι να ξεφυλλίσετε ένα βιβλίο. Το διάβασμα σας αποσπά από το στρες και είναι αρκετά χαλαρωτικό ώστε να κοιμηθείτε προτού το καταλάβετε. Απλώς βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει ένα χαλαρωτικό βιβλίο και όχι κάτι τρομακτικό!

 

 

Ενα ποτήρι νερό

Υποθέτοντας πως ξεκουράζεστε το ιδανικό οκτάωρο, το σώμα έχει περάσει αυτές τις ώρες χωρίς να ενυδατωθεί μέχρι να ξυπνήσετε. Ως υπενθύμιση να ενυδατώνεστε, προσπαθήστε να βάζετε πάντα ένα ποτήρι με νερό στο κομοδίνο σας. Προτού κοιμηθείτε, πιείτε το νερό, και θα κρατήσετε το σώμα σας στο επιθυμητό επίπεδο ενυδάτωσης. Επίσης, αν ξυπνήσετε διψασμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας, δε θα χρειαστεί να σηκωθείτε και άρα να δυσκολευτείτε να ξαναπέσετε για ύπνο.

Σημειωματάριο

Oποτε στρεσάρεστε για όσα έχετε να κάνετε, πάρτε λίγο χρόνο όσο είστε ξαπλωμένη και σημειώστε τις υποχρεώσεις σας ή ότι σας απασχολεί. Η ξεκούραση το βράδυ είναι το πιο σημαντικό συστατικό της νεότητας, καθώς και η μεγαλύτερη ανάγκη του οργανισμού μας για να τα βγάζει πέρα! Το να σημειώνετε τι έχετε να κάνετε εξυπηρετεί πολύ, καθώς μειώνεται και το στρες της επόμενης ημέρας. Τώρα θα μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα, γνωρίζοντας πως δε θα ξεχάσετε να πληρώσετε το ρεύμα ή όποια άλλη σκέψη σας περνάει απ’ το μυαλό ακριβώς πριν κοιμηθείτε.

 

 

Μάσκα ύπνου

Ακόμα και με κλειστά τα παντζούρια, λίγο φως μπορεί να μπει κάπως στο δωμάτιο και να χαλάσει τον ύπνο σας. Βάλτε μια άνετη μάσκα ύπνου (κατά προτίμηση βαμβακερή ή μεταξωτή) ώστε να μην ενοχληθείτε τα μάτια σας από τις πρωινές ακτίνες του ήλιου. Δοκιμάστε μερικές προτού καταλήξετε σε μία, ώστε να ταιριάζει με το σχήμα του κεφαλιού σας και να μη σας βγαίνει το βράδυ. Όταν βρείτε την κατάλληλη, δεν θα θέλετε να την αποχωριστείτε.

 

 

Ξυπνητήρι

Oχι, δεν εννοούμε το κινητό σας το οποίο δουλεύει και ως ξυπνητήρι. Κάθε είδους φως μπορεί να κάνει πολύ πιο δύσκολο στο σώμα σας να παράξει την μελατονίνη που μας κάνει να κοιμόμαστε, ειδικά το μπλε φως μιας οθόνης. Αφήστε το κινητό σας σε άλλο δωμάτιο αντί στο κομοδίνο σας όταν ξαπλώσετε ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να μπείτε λίγο στο Instagram προτού κοιμηθείτε. Αν αγχώνεστε για κάποιο επείγον περιστατικό, αφήστε το στο δωμάτιο αλλά μακριά σας. Προτού πέσετε στο κρεββάτι, βάλτε στις ρυθμίσεις να χτυπήσει μόνο για συγκεκριμένες επαφές, όπως τα παιδιά σας ή κάποιος συγγενής.

 

 

Shutterstock

 

 

Φακός

Μιας και δεν θα έχετε πια το κινητό δίπλα σας (;), θα χρειαστείτε ένα φακό σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα. Βρείτε έναν που βγάζει φως αλλά δεν θα πιάνει πολύ χώρο στο κομοδίνο σας.

 

 

Χαρτομάντιλα

Σε όλους μας έχει συμβεί να τρέχει η μύτη μας και όταν συμβαίνει αυτό πριν κοιμηθείς είναι ότι πιο εκνευριστικό. Ένα κουτί με χαρτομάντιλα στο κομοδίνο σας θα σας λύσει τα χέρια σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για κουτί, πάρτε τη συσκευασία ταξιδιού!

 

 

Ενυδατική κρέμα

Κρατήστε τα χείλη και το δέρμα σας ενυδατωμένα πριν κοιμηθείτε! Ένα μικρό μπουκαλάκι ενυδατικής χεριών θα αποτρέψει τα άγρια χέρια και αγκώνεs

 

bovary.gr