Τα Σκόπια αναδιπλώνονται για τους «Μακεδόνες εξωτερικού»

Σε αναδίπλωση για τους «Μακεδόνες του εξωτερικού» φαίνεται ότι προσανατολίζονται τα Σκόπια, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ελληνική πλευρά, κι ενώ πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η στήριξη της συμφωνίας. 

 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «TELMA» των Σκοπίων, οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών που διεξάγονται εντός του πλαισίου δημόσιας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση, δείχνουν ότι θεωρείται πιθανή η αλλαγή του όρου «Μακεδόνες του εξωτερικού», για τους πολίτες της πΓΔΜ που ζουν στο εξωτερικό σε απόδημους. 

 

Πάντως, ο όρος των «αποδήμων» έχει συμφωνηθεί ήδη από την εποχή της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν οι Ελλάδα και πΓΔΜ είχαν συμφωνήσει συνταγματική τροποποίηση των Σκοπίων με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, που μιλά για απόδημο ελληνισμό. 

 

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις και επιφυλάξεις για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων έχει εκφράσει τόσο ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Πηγή: protothema

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ